Hele bygda hjalp til da Daniel laget Norges mest spesielle frieri til Gerda

- Det var jo egentlig umulig. Det er et eventyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det å fri til noen er ikke hverdagskost.

Derfor hører møysommelig planlegging til, før det magiske «ja»-ordet forhåpentligvis sikres.

Selve stemningen rundt et frieri er for mange viktig, og derfor velger mange gjerne vakre strender, flyplasser eller romantiske restauranter for å stille det viktige spørsmålet.

Og ikke minst: Den vordende bruden eller brudgommen skal helst bli overrasket over frieriet.

For Daniel Jensen (25) fra Finnsnes var Italia drømmestedet for å fri til sin Gerda Marie Nedrebø (25).

- Kunne ikke gå glipp av en slik sjanse Men det er ikke alltid man har mulighet til å dra dit man vil. Derfor bestemte Jensen seg i forrige uke for å bringe et lite stykke Italia til Røvær der han bor, slik at han kunne spørre kjæresten om hun ville gifte seg med ham.

Hele bygda hjalp til med å bygge en liten, italiensk restaurant i Røvær, som stod klar til en intetanende Nedrebø kom hjem.

- Det var et byrå i Oslo som ringte til Røvær kulturhotell og lurte på om noen her tilfeldigvis hadde planer om å fri. Og så ble jeg spurt, og etter å ha tenkt på det noen dager fant jeg ut at jeg ikke kunne gå glipp av en slik sjanse, sier Jensen til Dagbladet.

Han så for seg italiensk musikk, fontene og romantikk, og fikk hele bygda til å holde frieriplanene hemmelig.

- Jeg og et fåtall andre visste det i syv uker før det skjedde. To dager før fortalte jeg det til resten av bygda også. Det er helt utrolig at det ble holdt hemmelig.

- Har fått litt kjeft Jensen forteller at han og Nedrebø hadde snakket om forlovelse en stund, og at hennes krav var at det skulle gjøres stilig på ekte «Youtube-vis».

- Det ble nesten større enn jeg hadde trodd. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger. Eller, jeg har fått litt kjeft også, fra andre her som hadde planer om å fri. For nå frykter de at de ikke greier å oppnå det samme, sier han og ler.

Gerda Marie Nedrebøen forteller til Dagbladet at hun var totalt uforberedt på frieriet, siden Daniel opprinnelig var på jobb i Brasil og ikke skulle være hjemme på tidspunktet da frieriet fant sted.

Selv var hun i Osterøy utenfor Bergen i dagene før frieriet, og ante ingenting om det som foregikk hjemme på Rørvær.

Ble overrasket - Jeg skjønte ingenting og hadde ikke forventet dette av ham. Han er egentlig en sånn fyr som ikke liker å stikke seg fram, sier hun.

Men da hun kom opp trappene og så de italienskinspirerte kulissene fikk hun en anelse om hva som var på gang.

- Jeg tror jeg skjønte det da, men jeg skjønte det likevel ikke for Daniel skulle jo ikke være hjemme. Det var jo egentlig umulig. Det er et eventyr.

Nå er det nyforlovede paret i lykkerus, og Nedrebøen er allerede godt igang med å planlegget det forestående bryllupet, selv om datoen ennå ikke er bestemt.

- Jeg har planlagt det i hodet mitt lenge. Min store drøm er å gifte meg på fyret her på Rørvær, forteller hun.

Ville skape hverdagsmirakel Det hele var opprinnelig Jordans idé. Selskapet hadde nemlig lyst til å vise at nettopp maleverktøy er en viktig del for å lykkes i å få det fint.

- Vi ønsket å skape et hverdagsmirakel og brukte en del energi på å finne en reell frier, som kunne lage i stand et fantastisk frieri, sier markeds- og utviklingsansvarlig i Jordan, Helge Vangen, til Dagbladet.

Videoen av det norsk-italienske frieriet ble lagt ut på Youtube mandag.

- Vi er litt i lykkerus her i Jordan også, for målet var jo å skape noe så fint, som vi syns vi har fått fram her. Det var veldig gøy at vi kunne hjelpe til med det.

Jordan har lagt inn engelsk tekst i videoen, for at også utenlandske seere skal kunne glede seg over den.

- Det er ikke så forferdelig viktig for oss å nå ut internasjonalt, men vi følte likevel at dette er et hyggelig stykke Norge som det også vil være interesse for å se utenlands, sier Vangen.