Hele bygda i sorg

I dag vil medelevene til Robert (11) og Christopher (12) Sylvester Østerklev minnes de to guttene sammen med moren og søsknene deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NANNESTAD/HURDAL (Dagbladet): I klasserommene til de to elevene, som gikk på Maura skole i Nannestad, vil to pulter stå tomme. Medelevene til Robert Sylvester Østerklev (11) i klasse 6C har tegnet og skrevet dikt til klassevennene som de mistet så brått mandag morgen.

- Særlig sjette- og sjuendeklassingene er veldig opptatt av det som har skjedd. Vi vil brenne lys helt til jul, og skolepultene vil bli stående tomme, sier rektor Kari Hogstad.

Dypt ulykkelig mor

Mandag morgen var de to guttene på vei til skolen sammen med moren og søsteren på 13 år. Bilen skar plutselig ut av veibanen og traff et tre. Trestammen klemte inn biltaket over baksetet der brødrene Christopher og Robert Sylvester Østerklev satt.

I dag vil Maura skole holde minnestund. Både moren og søsknene til Christopher og Robert har sagt de vil komme og delta sammen med de andre elevene på skolen for å høre sang, taler og musikk.

- Det var 365 elever ved skolen vår. Nå er det 363, sier rektoren, som snakket med moren til de to guttene i går.

- Hun er så dypt ulykkelig som det går an å være. Men hun ville komme på skolen, forteller Hogstad, som berømmer kommunens kriseteam og skolens foreldre for å ha hjulpet til.

Hardt rammet familie

Arthur Knudtzen kjørte til ulykkesstedet etter å ha besøkt den hardt rammede familien i går ettermiddag. Han er kollega av samboeren til moren, som mistet to av barna sine, og var til stede da mannen fikk beskjed om ulykka.

- Jeg har fire barn selv, og man blir stående som et spørsmålstegn etter en ulykke som denne, sier Knudtzen foran lysene og de to rosene som ligger i veikanten.

En bygd i sorg

Fembarnsmoren, som førte bilen, og datteren, som satt i forsetet, kom i går hjem etter å ha vært på sykehus. Knudtzen forteller at familien er dypt preget av tragedien som har rammet dem, men at naboer stiller opp for å hjelpe til.

- Hele bygda er på gråten. Alle er mutte i dag. Det bor 2600 mennesker her, vi har to barneskoler og en ungdomsskole. Når barn er involvert, rammes alle, sier Knudtzen.

Kriseteam i Hurdal og Nannestad er koblet inn. For bare en måned siden døde barnas far av sykdom.

Guttene flyttet fra Nannestad til Hurdal, der moren bor med sin samboer. Guttene har bodd i Hurdal i om lag et år, men fortsatte på sin gamle skole i Nannestad.

TOM SKOLEPULT: I klasserommet til Robert Sylvester Østerklev (11) står pulten hans tom.