Hele bygda snakket om det renoverte bedehuset. Så fikk naboen Richard en idé

- Det har tatt helt av.

NABOHUMOR: Richard Sollis garasje på Ostereidet er blitt en populær attraksjon etter at han satte opp denne beskjeden over garasjeporten for å svare på utsmykningen på det nye bedehuset. Foto: Anders Helgesen Veland
NABOHUMOR: Richard Sollis garasje på Ostereidet er blitt en populær attraksjon etter at han satte opp denne beskjeden over garasjeporten for å svare på utsmykningen på det nye bedehuset. Foto: Anders Helgesen VelandVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Richard Solli på Veland på Ostereidet i Hordaland overrasket seg selv, naboer og etter hvert flere tusen personer på sosiale medier, da han for noen uker siden bestemte seg for å utsmykke garasjen sin.

Ideen kom etter at den nærmeste nabobygningen, bedehuset i bygda, ble renovert.

- Det har blitt rehabilitert i lang tid, og til slutt begynte de å pynte med bokstaver, skrift og bibelvers på veggen. Hele bygda snakket om det, og da fikk jeg ideen, sier Solli til Dagbladet.

Imponerer naboen Ifølge lokalavisa strilen.no er garasjen nå blitt en turistattraksjon, der folk stopper og fotograferer, og deler i hopetall på Facebook.

Det er verken gudsfrykt eller bedehusmotstand som har ført til nabohumoren.

- Jeg har selv vært med på dugnad, og synes det er et bra prosjekt. Jeg har ikke noe spesielt forhold til verken kristendommen eller bedehus, men synes dette var artig.

Derfor gikk han i garasjen, skar ut noen bokstaver i kryssfiner før han lakket dem.

«Jeg lever også» er altså budskapet han har pyntet med like overfor garasjeporten. I skråningen over ligger bedehuset med teksten «Jesus lever».

- Jeg tror jeg traff så godt med dette at det ikke har vært en negativ kommentar ennå. Den første som delte det på Facebook, er en kirkeorganist. Det er hysterisk, sier Solli til Dagbladet.

Ble nasjonalt etterlyst - Den er så morsom, og har spredd seg så voldsomt. Det er helt utrolig. Alle snakker om det og alle deler om det. Jeg hadde aldri trodd det verken skulle deles eller omtales, sier en overrasket Solli til Dagbladet.

Etter innlegget på en Facebook-gruppe, og den voldsomme delingen, begynte folk å lure på hvem som sto bak humoren.

- En kompis ringte meg og sa garasjeeieren hadde blitt etterlyst på radioen. Jeg ringte inn, og siden har den bare blitt enda mer delt, sier han.
 
- Det har tatt helt av. Jeg har fått meg en ny hobby nå - å telle likes på Facebook! sier han lattermildt.

Han har imidlertid ikke Facebook selv, og har derfor brukt konas.

- Men det er klart jeg må få meg en konto nå, sier han.