Hele bygda vil hjelpe kreftsyke Monica (40)

Da det norske helsevesenet ikke lenger kunne hjelpe, kan ny tysk behandlingsteknologi være redningen for trebarnsmora fra Lyngseidet. Men det koster.

SAMLER BYGDA: Hele bygda stiller opp for kreftsyke Monica Eriksen( i midten). Hjelpere har samlet inn penger slik at hun kan reise til Tyskland for å bli operert for en hjernesvulst. Peggy Halvorsen(t.h.) har stått i spissen for å få samlet inn penger til Monica. Her sammen med fastlege Carol Pascoe (t.v.) Foto: Rune Stolz Bertinussen.
SAMLER BYGDA: Hele bygda stiller opp for kreftsyke Monica Eriksen( i midten). Hjelpere har samlet inn penger slik at hun kan reise til Tyskland for å bli operert for en hjernesvulst. Peggy Halvorsen(t.h.) har stått i spissen for å få samlet inn penger til Monica. Her sammen med fastlege Carol Pascoe (t.v.) Foto: Rune Stolz Bertinussen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da helsevesenet og landets fremste kirurger ikke lenger kunne hjelpe alvorlig kreftsyke Monica Eriksen (40) med hjernesvulsten som har vokst siden den ble oppdaget for sju år siden, satte venninnen Peggy Halvorsen «fyr» på hjembygda.

Hun har selv en sønn som er rammet av kreft. Likefullt har hun energi og omsorg til å bry seg om flere.

Nå har en innsamlingsaksjon for å gi den uføretrygdede trebarnsmoren muligheten til å få sjekket ut ny behandlingsteknologi i Tyskland, kommet opp i 141 000 kroner.

Taus Høie Via Facebook og stadig flere som kjenner «noen», har engasjementet for Monica nådd langt ut over grensene til Lyngseidet i Troms. Det siste lokale tilskuddet er 1 600 kroner fra deltakerne på et zumba-kurs i helgen.

Og kommende helg går inntektene fra et marked, en kunstauksjon og en konsert med den nordnorske musikerkjendisen Jardar Johansen til inntekt for Monicas behandlingsreise til Tyskland. Og det lokale ungdomsprosjektet «Aktiv ferie og fritid» har meldt seg på med full styrke til kakebaking og andre bidrag. Lokale jegere har meldt inn 20 kilo av høstens elgkjøtt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer