- Hele bygningen ristet

Minst 50 er skadet etter det kraftige jordskjelvet utenfor ferieøya Bali i morges. Flere norske studenter opplevde det kraftige skjelvet på nært hold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 50 personer ble skadet etter at et kraftig jordskjelv rammet den indonesiske ferieøya Bali i natt norsk tid.

Dagbladet har vært i kontakt med flere norske studenter ved Gateway College, som opplevde jordskjelvet.

- Det er det kraftigste jordskjelvet jeg har opplevd, og det varte en god stund. Hele bygninga ristet kraftig og folk som var i bygget fikk panikk, forteller 23 år gamle Nicolai Karlsen, på telefon til Dagbladet.

Studenten fra Sykkylven satt i biblioteket og leste til eksamen da jordskjelvet rammet.

Får oppfølging Da jordskjelvet rammet satt han på lesesalen og leste til eksamen. Han forteller at han ikke opplevde skjelvet som skremmende fordi han har opplevd skjelv tidligere.

- Jeg har heller ikke hørt om noen som er skadet av de som er her jeg er, forteller studenten.

KRAFTIG: - Det var et veldig kraftig skjelv, vi satt i biblioteket da jordskjelvet rammet. Hele bygningen ristet, og vi løp ut, forteller 23 år gamle Nicolai Karlsen, på telefon til Dagbladet. Foto: Andreas Pedersen
KRAFTIG: - Det var et veldig kraftig skjelv, vi satt i biblioteket da jordskjelvet rammet. Hele bygningen ristet, og vi løp ut, forteller 23 år gamle Nicolai Karlsen, på telefon til Dagbladet. Foto: Andreas Pedersen Vis mer

Etter skjelvet har han og medstudentene fått god oppfølging fra skolen. Det er laget en plan for hva studentene skal gjøre om det kommer etterskjelv eller et nytt jordskjelv, eller om det skulle komme en tsunami.

Han forteller at studentene befinner seg om lag 150 kilometer fra skjelvets episenter.

50 skadede Det er ikke sendt ut tsunamivarsel etter jordskjelvet, ifølge nyhetsbyrået AP er det så langt meldt om 50 skadede. Amerikanske seismologer målte skjelvet til 6,0 på Richters skala og mener det hadde sitt senter i havet rundt 160 kilometer sørvest for den populære ferieøyas hovedstad Denpasar.

Indonesiske geologer på sin side mener skjelvet målte til 6,8 og mener senteret lå 130 kilometer fra Denpasar, melder NTB.

Caroline Mercier (40) fra USA forteller til nyhetsbyrået Reuters at hun er vant til jordskjelv fra hjemstedet i California, men at hun aldri har opplevd noe lignende:

- Det gjorde meg kvalm. Min første reaksjon var å komme meg ut av huset. Jeg var veldig forvirret da taket begynte å riste, forteller hun til nyhetsbyrået, som melder at jordskjelvet utløste panikk.

VOLDSOMT SKJELV: Flere norske studenter ved Gateway College opplevde jordskjelvet. Foto: Nicolai Karlsen
VOLDSOMT SKJELV: Flere norske studenter ved Gateway College opplevde jordskjelvet. Foto: Nicolai Karlsen Vis mer

På det populære feriestedet Kuta flyktet folk ut av bygninger av frykt for at de skulle rase sammen.

- Det var panikk, alle løp ut av bygningene. Da vi vendte tilbake til kontorbygningen vår så vi sprekker i gulvet, forteller Endro Tjahjono som arbeider ved Det indonesiske meteorologi- og geofysikkbyrået på Bali, til Reuters.

KRAFTIG SKJELV: En mann inspiserer skadene etter at et kraftig skjelv rammet den Indonesia torsdag. Foto: Firdia Lisnawati / AP / Scanpix
KRAFTIG SKJELV: En mann inspiserer skadene etter at et kraftig skjelv rammet den Indonesia torsdag. Foto: Firdia Lisnawati / AP / Scanpix Vis mer