Hele Drammen i sorg

DRAMMEN (Dagbladet): Støttet av varabrannsjef Ingar Gjesmoe, tente familiene til de to omkomne brannmenne Tarald Hansen (38) og Knut Johan Kjellevoll (45) levende lys, under minnegudstjenesten i går kveld. Blant de 100 deltagerne var de overlevende kollegene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var erfarne og dyktige folk som jeg kjente godt. Jeg finner ikke ord som beskriver det jeg føler nå. Vi er som en stor familie, sa varabrannsjef Ingar Gjesmoe til Dagbladet.

Tarald Hansen hadde 16 års arbeid bak seg ved Drammen brannstasjon, da katastrofen skjedde. Han etterlater seg kone og to barn på henholdsvis 19 og 7 år. Knut Johan Kjellervoll hadde jobbet ved stasjonen i 21 år. Han etterlater seg kone, sønn på 13 år og en datter på 10 år. Begge beskrives av kollegene som sterke profiler som ble sett opp til.

Kolleger

En av de som deltok på minnegudstjenesten, var den nyansatte branningeniøren Irene Romknes, som var med ved tunellen da det smalt. Hun gikk på to krykker og var skadd i den ene foten. Flere av de fremmøtte var brannfolk i vakttjeneste. De ville ikke gå glipp av minnegudstjenesten og stilte i uniform slik at de kunne rykke ut dersom alarmen skulle gå.

- Ord blir fattige. Aller tyngst er denne dagen og det som har skjedd for den nærmeste familien. Dere skal vite at det er mange som føler med dere, sa sykehusprest Tor Trydal ved Buskerud sentralsykehus i sitt minneord til de frammøtte.

- Over hele Drammen vaier nå flaggene på halv stang. Blant den smerten som nå rår har jeg likevel i dag sett hvordan kolleger og medmennesker viser omsorg for hverandre. Det betyr mye å komme sammen å vise følelser, vise at vi bryr oss, sa ordfører i Drammen, Lise Christoffersen.

Varm følelse

Utenfor kirken var det flere av de pårørende som gråt og omfavnet hverandre.

- Vi får de to aldri igjen. Vi må også prøve å se videre. Jeg har tross omstendighetene hatt en varm følelese i kroppen helt siden jeg kom på jobb i dag. Da jeg så alle blomstene og menneskene som bryr seg om oss. Det gjør godt, sa varabrannsjef Ingar Gjesmoe.

STERKT: De pårørende tente lys for de omkomne under minnegudstjenesten.