Coronavirus:

Hele EU rødt

For første gang kan samtlige land i EU og EØS regnes som røde. Dette etter at Latvia, Kypros og Liechtenstein har oversteget Folkehelseinstituttets grense.

HELT RØDT: For første gang kan samtlige land i EU og EØS regnes som røde. Dette etter at Latvia, Kypros og Liechtenstein har oversteget Folkehelseinstituttets grense. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag viser Det europeiske smittevernbyråets (ECDC) statistikk at samtlige land i EU og EØS på nåværende tidspunkt er røde, ifølge Aftenposten.

Tidligere har Latvia, Kypros og Liechtenstein hatt mindre enn 20 smittede per 100 000 innbyggere, som er Folkehelseinstituttets grense for hvilke land de anbefaler regjeringen å rødliste. Nå viser imidlertid ECDC-oversikten at også disse landene har blitt røde.

Ifølge oversikten er Spania hardest rammet med 319,3 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager. Deretter følger Tsjekkia med 311, 8 og Frankrike med 246,8. Til sammenlikning er smittetrykket i Norge på 28,2 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager.

Spania

Helsedirektør Bjørn Guldvog benyttet onsdagens pressekonferanse til å uttrykke bekymring omkring situasjonen i Europa. Spania var blant landene han valgte å trekke fram.

- Spania står i en veldig krevende situasjon. Vi ser at antallet dødsfall går opp igjen og at helsetjenesten har problemer med å tilby behandling til befolkningen på det nivået som man er vant til. De har også problemer med å gjennomføre testing og smittesporing på det nivået som vi er vant til i Norge, sa Guldvog til Dagbladet og fortsatte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer