- Hele familien forsvant under isen

Isen brast under mor, far og jente (6) ved Norrtälje i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Familien på tre skulle på scootertur i går formiddag, for å besøke venner på en øy utenfor Norrtälje i Sverige, da isen brast under dem. Datteren på seks år ble funnet flytende livløs i redningsvesten. Moren (43) og faren (49) er fortsatt savnet.- Håpet om å finne dem i live er ute. De ligger nok på bunnen, sier redningsleder Jonas Malmstedt til Expressen.

- En hel familie er borte

David Seery fant den døde jenta i vannet.

- De var på vei over isen for å hilse på oss. Nå er hele familien borte. Vi visste ikke at de skulle komme. De ville nok overraske oss, sier han.

Ifølge Aftonbladet kunne familien vært reddet hvis de hadde ring i forkant. Da hadde de fått beskjed om at det ikke gikk an å reise ut til øya med scooter.

Dykkere på plass

Ambulansehelikopter og dykkere var på plass i går kveld for å lete etter foreldrene til jenta. Det var minus 15 grader på stedet, og strøm i vannet gjorde letearbeidet vanskelig for dykkerne.

- Man kan spekulere i at jenta fløy av scooteren først, og senere har scooteren fortsatt å synke dypere og dypere, sier dykker Per Höglund.

Rita, moren til den savnede mannen og bestemor til jenta, sier hun ikke forstår hvordan dette kunne skje.

- De bodde ti meter fra fjorden, de kjente vannet. Hvorfor dro de ut? spør hun.

ISEN BRAST: Jente (6) død og foreldrene forsvunnet.