- Hele familien gråter

- Vi trodde Norge var et sivilisert land, sier Obioras bror til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi er helt knust. Hele familien gråter, sier broren til avdøde Eugene Obiora, Collins Longinus Obiora (38), på telefon fra Nigeria til Dagbladet.no. Han lover å ikke gi seg før familien har fått rettferdighet.

- Så sterkt som solen skinner på himmelen, så lenge månen lyser om natta, skal jeg fortsette jakten på rettferdigheten, sier Collins til Dagbladet.no.

Tidligere i dag ble det klart at riksadvokaten har henlagt saken mot politimennene som var til stede da Eugene Eijke Obiora (48) døde under en pågripelse i fjor høst.

Les alt om Obiora-saken her!

Ble gransket

Eugene Eijke Obiora døde etter en politipågripelse 7. september i fjor. Spesialenheten for politisaker åpnet etterforskning mot de fire politifolkene involvert i pågripelsen samme dag som Obiora døde.

De fire har vært etterforsket og mistenkt for legemsfornærmelse, legemsbeskadigelse med døden til følge, for uaktsomt å ha forvoldt en annens død samt for å ha utvist grov uforstand i tjenesten.

Collins forteller at moren brøt sammen da hun fikk høre om henleggelsen.

SÅ STERK SOM SOLEN:- Så sterkt som solen skinner på himmelen, så lenge månen lyser om natta, skal jeg fortsette jakten på rettferdigheten, sier Collins Obiora til Dagbladet.no. Foto: SVEINUNG UDDU  YSTAD
SÅ STERK SOM SOLEN:- Så sterkt som solen skinner på himmelen, så lenge månen lyser om natta, skal jeg fortsette jakten på rettferdigheten, sier Collins Obiora til Dagbladet.no. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

 - Vi trodde Norge var et sivilisert land. Vi har blitt frastjålet all rettferdighet. De drepte broren min, nå får de lov til å slippe unna uten noen som helst straff, sier Collins til Dagbladet.no. Han sier at familien ikke kommer til gi seg.

- Vi kommer til å snakke med avdokaten vår, Abid Q. Raja, for å se hva som vil bli det neste steget. Men vi vurderer sivilt søksmål, sier Collins. Han forteller at familiens økonomi har blitt ødelagt etter at storebroren døde.

Måtte slutte på skolen

Eugene forsørget store deler av familien i Nigeria, og etter at han døde, har to av familiemedlemmene måttet slutte å gå på skole for å få endene til å møtes, forteller Collins. Faren til Eugene døde kort tid etter sønnens dødsfall, noe Collins skylder på drapet.

- Politiet i Norge har ikke bare frarøvet oss en bror, men også all rettferdighet. Politimennenen er mordere, mordere, mordere! gjentar Collins. Han sier familien ikke kommer til å gi seg før de blir dømt.

Collins mener politimennene var rasistisk motivert.

- Dette ville aldri skjedd med en hvit mann, sier Collins, som nå varsler at det nå jobbes med å få det nigerianske parlamentet engasjert i saken.

- Vi ønsker at Nigeria presser Norge til å gjøre noe med denne saken, sier Collins.

- Hele familien gråter
DØDE:Eugene Eijke Obiora døde etter en politipågripelse 7. september i fjor. Spesialenheten for politisaker åpnet etterforskning mot de fire politifolkene involvert i pågripelsen samme dag som Obiora døde.