Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hele familien i grus etter seksuelle overgrep

Gutten var 14 år gammel da han kom i kontakt med den overgrepstiltalte politimannen fra Norge.

VITNE: Gutten som nå er 19 år er i Bergen sammen med sin far for å vitne mot politimannen. De støttes av bistandsadvokat Beate Hamre. Foto: Leif Stang
VITNE: Gutten som nå er 19 år er i Bergen sammen med sin far for å vitne mot politimannen. De støttes av bistandsadvokat Beate Hamre. Foto: Leif Stang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
BERGEN (Dagbladet): I dag stilte gutten, som nå er blitt 19 år gammel, som vitne i Bergen tingrett. Han fortalte at han flere ganger var blitt tatt med til leiligheten som nordmannen hadde leid i badebyen Konstanta i Romania. Der ble det tatt nakenbilder av ham og andre gutter når de var i seksuell aktivitet med tiltalte.

- Må få livstid
- Denne nordmannen må få livstid i fengsel. Han har ødelagt livet til mange mennesker, sier guttens far til Dagbladet etter at rettsdagen i Bergen tingrett er over.

Sønnen hans mistet jobben så snart det ble kjent at han var en av guttene som hadde tjent penger på å involvere seg med den norske politimannen og en italiener. Den yngste sønnen på 16 år skal ha mistet alle sine skolekamerater.

- I tillegg vil bedriften min gå konkurs. Jeg har drevet i mange år med eksport og import av frukt og grønnsaker, men ingen vil handle  med meg lenger. Vi blir frosset ut og har mistet venner og familie, sier faren.

Bistandsadvokat Beate Hamre sier at hun vil nedlegge påstand om erstatning på 125 000 kroner til denne gutten.

- Låst inne
Overgrepene mot de rumenske guttene skal ha skjedd i januar og november 2005.
To brødre, som var ti og 14 år gamle da det skjedde, har forklart at de ble låst inne og utsatt for grove seksuelle overgrep av den norske politimannen. For dette vil Hamre kreve 200 000 kroner i erstatning for den yngste og 150 000 kroner for den eldste av brødrene.

Den 10 år gamle gutten har tidligere svart på spørsmål i et dommeravhør, som nå er blitt avspilt i retten. Der sier han gråtende at han sammen med broren ble lurt med til nordmannens leilighet av en annen rumener. De skal ha blitt fortalt at nordmannen var rik og at han var der for å fotografere modeller. De ble ikke fortalt på forhånd at de skulle fotograferes nakne.

- Var naken
- Han lokket oss med sjokolade og brus, men vi ble redde og ville ut. Vi skrek høyt, men han hadde satt på høy musikk. Ingen hørte oss, forklarte den yngste gutten, før han sa at han ikke klarte å snakke mer om det.

- Hodet mitt gjør vondt av dette, sa han og gråt. Han spurte politikvinnen om hun ikke istedet kunne se på bildene han visste at hun hadde. Mot slutten av avhøret, da spørsmålene dreide seg om det mest intime, løp han ut av rommet.

- Føler skam
- Jeg gikk ut for å sjekke utgangsdøra, men den var låst. Da gikk jeg tilbake til min bror og nordmannen. Vi forstod ikke hva han sa, men han hadde en streng stemme. Vi var redde.

Til tross for opplevelsene ble den eldste av brødrene med tilbake til leiligheten sammen med hans bekjente rumener.

- Jeg fortsatte å bli med til nordmannen for å få penger, forklarte den eldste broren. Den samme forklaringen hadde 19-åringen.

Han erkjente også i retten at han hadde fått penger av en italiener som er en bekjent av nordmannen. Møtene med den italienske dataingeniøren skal ha gått ut på det samme som med nordmannen. De skal ha fått omlag 100 kroner hver gang de var hos dem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media