- Hele familien sørger over drapene

Norskpakistansk 55-åring nekter for å ha noe med trippeldrapet å gjøre.

- JEG RØMTE IKKE: Norskpakistaneren (55) blir av pakistansk politi satt i sammenheng med trippeldrapet i Gujrat i Pakistan for tre uker siden. Selv mener han at han ikke har noe med drapene å gjøre, og han hevder også at han ikke har rømt fra Pakistan. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- JEG RØMTE IKKE: Norskpakistaneren (55) blir av pakistansk politi satt i sammenheng med trippeldrapet i Gujrat i Pakistan for tre uker siden. Selv mener han at han ikke har noe med drapene å gjøre, og han hevder også at han ikke har rømt fra Pakistan. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØSTFOLD (Dagbladet): I Pakistan er den 55 år gamle norskpakistaneren etterlyst i forbindelse med et trippeldrap i landsbyen Gujrat i Pakistan for tre uker siden, ifølge NRK.

I dag innkalte 55-åringen til et pressemøte i Østfold, men dukket ikke opp. Derfor oppsøkte Dagbladet og flere andre medier hans bostedsadresse i Fredrikstad.

Mannen ønsket først ikke å snakke med pressen, men ombestemte seg og inviterte journalistene inn. Så fortalte 55-åringen sin versjon av hva som skjedde da tre personer ble drept i hans bolig i Pakistan, et trippeldrap som blir betegnet som et æresdrap.

- Jeg mener det er gamle konflikter som gjør at jeg er innblandet. Det ligger store konflikter bak, sier 55-åringen.

- Rømte ikke Norskpakistaneren nekter for at han har rømt fra pakistansk politi.

- Jeg har bodd i Norge i 37 år, og har ikke rømt fra Pakistan, hevder 55-åringen som sier at det foreligger mange falske opplysninger i saken.

- Jeg reiste fra Pakistan for jeg hadde aldri blitt behandlet riktig der. Der kan du bli uskyldig dømt, påstår han videre.

- Ikke gjemt meg Han sier at han har vært i et lengre avhør med norsk politi.

- Avhøret varte i sju til åtte timer. Jeg vet hva som er sannheten, og jeg skal ikke skjule noe, men vil vente til rettssaken med å si det, sier 55-åringen og tilføyer:

- Jeg har ikke gjemt meg. Jeg er hjemme, har vært i byen og vært hos politiet.

Sørger Mannens bror og svigerinne og deres sønn er varetektfengslet i Oslo, siktet for medvirkning til trippeldrapet. I intervjuet med pressen i dag hevder 55-åringen at disse tre personene er uskyldige, og han navngir også en person han hevder står bak drapet.

- Jeg tror de som er fengsla i Norge nå er uskyldige. Det er mange falske opplysninger om familiemedlemmene mine, mener 55-åringen.

Han sier også at hele situasjonen er en stor påkjenning for ham og resten av familien.

- Hele familien sørger over drapene, sier han.

- Vil ordne opp Overfor pressen bedyrer norskpakistaneren at han vil reise tilbake til Pakistan.

- Jeg visste at jeg ble etterlyst i Pakistan da jeg reiste derfra. Jeg reiste fra Pakistan fordi jeg der ville fått en urettferdig behandling, hevder han.

Han fortsetter:

-  Jeg har ringt pakistansk politi og informert om at jeg er i Norge. Jeg kommer til å reise til Pakistan og ordne opp i saken, men vet ikke når.