TRAGISK: Ei to år gammel jente skulle døpes i denne kirka, da Mexico ble rammet av det dødeligste jordskjelvet på 32 år. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Jordskjelv i Mexico

Hele familien var i kirka for å døpe den to måneder gamle jenta. Da raste taket sammen

Antall døde i jordskjelvet i Mexico har steget til 318.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det var en skrekkelig og trist scene, forteller presteassistenten i Santiago Apostol-kirka i byen Atzala, Lorenzo Sanchez, til nyhetsbyrået AP.

Han var én av tre overlevende etter at kirketaket kollapset under jordskjelvet i Mexico tirsdag.

En to år gammel jente skulle døpes i kirka som ligger i delstaten Puebla, hvor skjelvets episenter også lå. Det endte i et mareritt. Totalt mistet 11 personer livet, inkludert den lille jenta.

Se video av de enorme skadene øverst i saken.

- Må gå videre i livet

De eneste overlevende var jentas far, presten og assistent Sanchez. De overlevde fordi de raskt klarte å bevege seg inntil sideveggene i kirka. Da skjelvet ga seg fikk de tilkalt hjelp, men det var allerede for seint å redde familiemedlemmene i ruinene.

KOLLAPSET: Flere bygninger kollapset da jordskjelvet rammet Mexico by. Skjelvet hadde en styrke på 7,1. Video: CNN Vis mer

Minst fire av de døde skal ha vært mindreårige, opplyser erkebiskopen i Puebla overfor AP.

- Vi må gå videre i livet. Om Gud lot oss leve, er vi her for en grunn. Vi må gå videre, og heve oss over det, forteller Juana Villanueva, som mistet seks av sine familiemedlemmer i tragedien.

Rammet mange gamle kirker

Erkebispedømmet i Mexico opplyser også om at mer enn 150 kirker i det veldig katolske landet fikk store skader under tirsdagens jordskjelv. Mange av dem i Puebla.

I helga har flere gudstjenester og bryllup blitt arrangert utenfor de mange ruinerte kirkene.

Mexico ble først rammet av et jordskjelv 7. september, som førte til at minst 90 personer mistet livet. Siden har det folkerike landet i Nord-Amerika blitt rammet av flere nye skjelv og etterskjelv.

- Siden 7. september har det ikke sluttet å riste, sier Nataniel Hernandez fra Tonala i Chiapas, ifølge NTB.

Over 300 døde

Skjelvet tirsdag forrige uke, som ble målt til 7,1 er det dødeligste i Mexico på 32 år. Dødstallet har nå steget til 318, opplyste meksikanske myndigheter søndag.

I hovedstaden Mexico by mistet 180 mennesker livet. 73 omkom i delstaten Morelos, 45 i delstaten Puebla, 13 i delstaten Mexico, seks i delstaten Guerrero og én i delstaten Oaxaca.

Det seineste etterskjelvet rammet midt i opprydningsarbeidet lørdag. Det amerikanske jordskjelvsenteret US Geological Survey (USGS) registrerte et skjelv målt til styrke 6,1 like sørvest for byen Matías Romero i den sørlige regionen Oaxaca.

Dette skjelvet førte til at fler bygninger som fortsatt sto etter jordskjelvet tidligere i uka, kollapset. Minst fem mennesker mistet livet som følge av dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer