I RUINER: Så mange som 90 bygninger kan ha gått tapt i storbrannen i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag. Disse bildene viser ruinene i bygda Hasvåg. Foto: Joakim Halvorsen
I RUINER: Så mange som 90 bygninger kan ha gått tapt i storbrannen i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag. Disse bildene viser ruinene i bygda Hasvåg. Foto: Joakim HalvorsenVis mer

Hele Hasvåg ligger i ruiner

Slik ser det ut i Flatanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet frykter at så mange som 90 bygninger kan ha gått tapt i storbrannen i Flatanger i Nord-Trøndelag.

Bildene som nå kommer fra Hasvåg viser flammenes ødeleggelse.

- Det var et inferno. Jeg har aldri opplevd liknende, sier varabrannsjef Halvor Trefjord (59) i Flatanger til Dagbladet.

Han kom tett på flammene da brannmennene planla å rekognosere i Hasvåg i 01.30-tida i natt for å få et innrykk før eventuelt slukkearbeid.

- Men da vi kom fram, skjønte vi fort at slokking var nytteløst. Vi måtte bare redde oss selv, sier Trefjord.

- Det blåste sterk kuling til liten storm, og brannen spredte seg like fort som vinden. Stikkflammene sto en over halvmeter ut, vi kunne kjenne varmestrålingen, og høre rumlingen fra flammene. Vi kunne se hus ta fyr, sier varabrannsjefen.

På en pressekonferanse i ettermiddag kunne rådmann Rune Strøm i Flatanger kommune opplyse at brannmannskapene kan gå inn i området for å sikre bygninger som ikke har brent.

- De siste rapportene er at brannmannskapene føler de har god kontroll på at brannen ikke sprer seg ytterligere østover. Det er laget en branngate i nordøstlig retning som ser ut til å fungere. De kan gå inn i området og sikre det som ikke har brent, sier rådmannen.

Brannmannskapene består av 60 personer som skal gå i turnus fram til i morgen kveld.