EKSPLOSJON: Stian Karlsen var 200 meter unna eksplosjonen i Sandvika og har vært en tur hos legevakten. Video: Dagbladet. Vis mer

- Hele huset vibrerte

Den kraftige eksplosjonen ved Uno-X-stasjonen i Sandvika kunne kjennes flere kilometer unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SANDVIKA / OSLO (Dagbladet): Det var ved 17.30-tida søndag det ble meldt om en kraftig eksplosjon ved Uno-X-stasjonen ved Sandvika storsenter.

Ifølge politiet dreier det seg om en eksplosjon i en hydrogentank. Ved 19-tiden brenner det fremdeles på stasjonen.

Det er så langt ikke kommet inn meldinger om at noen er skadet i forbindelse med eksplosjonen, men kraften fra smellet kunne kjennes godt i hele området rundt stasjonen.

- Hele huset vibrerte

Eirik Bjørndalen Sverre, som anslår at han bor 600 - 700 meter i luftlinje fra stasjonen, satt i kjelleren sin og ante fred og ingen fare da han plutselig hørte at det smalt noe veldig.

- Alt nede i kjelleren ristet og lyden var høyere enn om det for eksempel var en dør som smalt igjen, så jeg lurte på om det kanskje var en gasskanne til grillen, eller noe liknende, som hadde eksplodert. Men så gikk jeg inn og leste på nettet at det hadde vært en eksplosjon, forteller Sverre til Dagbladet.

- Hele huset vibrerte i noen sekunder, og jeg både følte og kjente eksplosjonen godt.

KJENTE EKSPLOSJONEN: Eirik Bjørndalen Sverre. Foto: Bjørn Langsem
KJENTE EKSPLOSJONEN: Eirik Bjørndalen Sverre. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Etter eksplosjonen dro han ned mot ulykkesstedet, der han iakttar brannen sammen med pressefolk og flere tilskuere.

- E18 er helt sperra i begge retninger, og politihelikoptre sirkler rundt. Det står tre brannbiler på brua, og det så nylig ut som at de sendte en form for radiostyrt vifte inn til bensinstasjonen. Det rykter fortsatt godt her, men røyken er noe mer grå nå enn den var i stad, så det kan se ut til at de begynner å få mer kontroll på brannen nå, sier Sverre.

- Alt ristet

Tilla Charlotte Viken bor cirka en kilometer unna Uno-X-stasjonen, men kjente den kraftige eksplosjonen veldig godt.

- Jeg satt og spiste middag da det smalt. Stoler, terrasser og alt ristet. Vi skjønte ingenting, vi tenkte at det var ei bombe, så da skyndet vi oss ned. Det røyk veldig mye. Det første som skjedde var at sivilpoliti kjørte i gatene. Det virket ikke som politiet skjønte så mye heller. Det sto i fyr og flamme. Alt er sperret, og det er fullstendig kaos i Sandvika, forteller Viken til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Rimelig panikk i bilen

Karl Oscar Strøm var på vei ned fra fjellet med familien, og kom kjørende vestfra mot Sandvika.

- Vi så noe røyk, men det var ikke så veldig svart røyk. Det var ikke som når hus brenner. Vi reagerte ikke så voldsomt på det før vi svingte av mot Kjørbo og så at den hydrogenstasjonen brant, sier Strøm til Dagbladet.

Han så tydelig tegn til at det hadde vært en kraftig eksplosjon på stasjonen.

- Deler av den siden som ligger mot veien hadde eksplodert. Det sto tre-fire meter lang flammer, som brant som når du har en gassflamme. Det sto egentlig som en flammekaster mot veien, sier Strøm.

Det lå også vrakrester i kjørebanen. I tillegg sto det to biler like ved der airbagen var utløst. Strøm og familien lurte på om de skulle stoppe eller kjøre videre.

- Det var rimelig panikk i bilen en stund. Ungene var ikke happy, forteller Strøm.

De bestemte seg for å kjøre videre og komme seg hjem. Vel hjemme, to–tre km fra stasjonen, sto alle naboene ute og kikka på røyken.

- De hadde hørt smellet. Det var et smell de aldri hadde hørt før, sier Strøm.

Det lukter sterkt av svidd gummi i området ved brannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer