Hele Hydro-styret kan bli fjernet til høsten

Næringsminister Dag Terje Andersen vurderer å bytte ut hele styret i Hydro etter opsjonsbråket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) signaliserer nå at det kan bli aktuelt å skifte ut hele Hydros styre allerede i høst, skriver Dagens Næringsliv.

Ordinært valg på styre er egentlig ikke før til våren, men det at Hydros oljevirksomhet skilles ut og går inn i Statoil innebærer at styresammensetningen må endres.- Det er aktuelt å vurdere hele styret til høsten. I den prosessen vil alt styret har gjort bli vurdert, sier Andersen på spørsmål om hvorvidt det er aktuelt å bytte ut Reinås i oktober.

Kort karriere

Både styreleder Jan Reinås og styremedlem Grete Faremo risikerer dermed å byttes ut av Hydro-styret allerede til høsten. Faremo ble valgt inn i Hydro-styret i mai i fjor, og kan dermed få en kort styrekarriere i selskapet.

Næringsminister Dag Terje Andersen påpeker overfor Dagens Næringsliv at to av styremedlemmene i Hydro uansett må byttes ut fordi de skal inn i styret i nye StatoilHydro.

Staten er største aksjonær i Hydro, og næringsministerens vurderinger er derfor svært viktige foran et valg. Styret velges formelt av bedriftsforsamlingen i Hydro.

Dag Terje Andersen innrømmer at opsjonssaken har vært både rar og vanskelig for regjeringen - rar fordi regjeringen har tatt initiativ til å avvikle opsjonsavtaler, men i dette tilfellet må de innfri avtaler som er inngått under en annen regjering.

Det politiske presset er stort både på Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg når de er tilbake fra ferie denne uka.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

LO-topper raser

Flere LO-topper og sentrale SV-politikere har framsatt krav om at styreleder Jan Reinås må fjernes.

Per Østvold, leder for Transportarbeiderforbundet, sier til Dagbladet i dag at saken har utviklet seg til en skandale.

- Næringsministeren kommer ikke særlig godt ut av denne saken, og han må finne seg i kritikk. Men hovedansvaret ligger selvfølgelig hos Eivind Reiten og Jan Reinås, sier Østvold.

I går kveld satt næringsministeren i et hemmelig møte på statsministerens kontor, der både Eivind Reitens og Jan Reinås\' framtid ble diskutert.

- Styret har vår tillit så lenge det sitter, men styret vil selvsagt bli vurdert. Dagens styre skal sitte til oktober, sier Dag Terje Andersen til Dagbladet.

<B>SITTER UTRYGT:</B> Styreleder Jan Reinås i Hydro har fått massiv kristikk etter opsjonsskandalen, og kan bli byttet ut allerede i oktober.
<B>SITTER UTRYGT:</B> Styremedlem Grete Faremo kan forsvinne fra Hydro allerede til høsten.
<B>OMDISKUTERT:</B> Hydro-sjef Eivind Reitens framtid ble diskutert på et hemmelig møte på statsministerens kontor i går kveld.