- Hele klubben er i sorg

Sjokkbeskjeden om at «klubbmotor» Lena Ingelsrudøya (37) døde i barsel, er tung å fordøye i LSK.

SØRGER: LSK hadde møtt tallrike fram for å minnes Lena Ingelsrudøya (37). F.v. informasjonssjef Ole Kristian Bakkene, kvinnetrener Monika Knudsen, keeper Inger Bruserud og nestleder i klubben, Marianne Hulby. Foto: JO STRAUBE/DAGBLADET
SØRGER: LSK hadde møtt tallrike fram for å minnes Lena Ingelsrudøya (37). F.v. informasjonssjef Ole Kristian Bakkene, kvinnetrener Monika Knudsen, keeper Inger Bruserud og nestleder i klubben, Marianne Hulby. Foto: JO STRAUBE/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere toppspilleren i fotball og leder i LSK Kvinner FK, Lena Ingelsrudøya (37), døde da hun fødte en datter på Sykehuset Innlandet HF avdeling Kongsvinger natt til mandag.

I går kveld samlet spillere og ledere seg i sorgen på Åråsen.

- Det er en trist dag for alle som driver med fotball - både på kvinne- og herresiden, sier driftssjef Kjell Hulby til Dagbladet.

Minnestund Etter minnestunden stilte informasjonssjef Ole Kristian Bakkene, kvinnetrener Monika Knudsen, keeper Ingrid Bruserud og nestleder i klubben Marianne Hulby til et møte med pressen.

- Dødsbudskapet kom som et sjokk for alle. Hele klubben er i sorg, sier Bakkene.

Trener Monika Knudsen klarte ikke holde tårene tilbake da hun snakket om tapet av Lena Ingelsrudøya.

- Jeg kommer fra minnestunden nå. Jentene hadde et sterkt behov for å være sammen. Det er mange spørsmål vi mangler svar på, men det er godt å være sammen og tenke på alle gode ting vi har hatt sammen med Lena, sier Knudsen.

Treneren kunne fortelle at det går bra med den nyfødte datteren til Ingelsrudøya.

Den tidligere toppspilleren blir beskrevet som en knusende høyreback og en motor i klubben.

- Kuppet showet - Hun var musikalsk, skapte alltid stemning i gruppa og kuppet ofte showet. Hun var en viktig bidragsyter både på og utenfor banen, sier keeper Ingrid Bruserud.

- Hun var veldig glad og veldig varm. Dessuten var hun dyktig i alt hun gjorde som spiller, trener og leder i klubben, sier Marianne Hulby.

Hun forteller at Lena Ingelsrudøya hadde følgende motto: «Jenter, vi må ha passion!»

Helsetilsynet og politiet vil se nærmere på dødsfallet.

- Dette var et uventet dødsfall. Når det skjer varsles politiet og Helsetilsynet rutinemessig, sier kommunikasjonsdirektør Stein Tronsmoen ved Sykehuset Innlandet til Dagbladet.

Kvinnen skal obduseres for å finne dødsårsaken. Politiet i Kongsvinger bekrefter at de har saken.

Det antas imidlertid at Ingelsrudøya døde av en sjelden fødselskomplikasjon.

- Fostervannsemboli - Alt tyder på at det var fostervannsemboli, og i en slik situasjon er det veldig lite vi får gjort, bortsett fra å forløse barnet, sier konstituert divisjonsdirektør Dagny Sjaatil ved Kongsvinger sykehus til glomdalen.no.

Ingelsrudøya beskrives som en blid, positiv og omtenksom person som ga uttrykk for at hun var klar for nye oppgaver i klubben etter fødselen.

- Jeg trodde ikke det var sant da jeg fikk beskjeden. Dette er veldig trist. Lena var en stor og viktig ressurs for LSK Kvinner FK og for kvinnefotballen i hele området, sier styreleder Per Mathisen i LSK.

Ingelsrudøya ble 37 år gammel. Hun var tidligere toppspiller i Team Strømmen og hadde flere lederverv i LSK Kvinner FK.