Hele kontoret i jakkelomma

DITT NYE KONTOR: Dette er telefonen som gjør nesten alt for deg. Unntatt å koke kaffe. Dette er framtidas mobiltelefon. Den gjør alt: Ringer, fakser, sender e-post, kopler deg til Internett, lagrer notater og finner adresser og telefonnummer. I tillegg er den så liten at den passer i jakkelomma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne alt i ett-telefonen ble lansert som televerdenens største nyhet under CeBIT messen i Hannover i forrige uke, og vil være på markedet til sommeren for den nette sum av 13 000 kroner.

Nå blir det mulig for hvem som helst å få seg et fullt utstyrt privatkontor til en overkommelig pris.

Mangler kaffekoker

Nå kan du ved hjelp av et enkelt tastetrykk starte dagen med å sjekke innkomne beskjeder, fakser og elektronisk post. Deretter vil din elektroniske kalender informere deg om dine avtaler og gjøremål. Det eneste som mangler, er en tastefunksjon som sørger for nykokt kaffe.

Ingen ledninger

Den nye mobiltelefonen inkluderer også mer vanlige funksjoner som klokke med alarm, kalender, telefonsvarer og personsøker.

I tillegg vil den kunne kople seg opp til en PC eller printer gjennom en infrarød forbindelseslinje som gjør ledninger overflødige.

Dette gjør at brukeren kan ta backup og lagre eller printe ut informasjon uten å fysisk koble seg til PC-en. Og hvis du glemmer å lagre, vil telefonen automatisk besørge dette selv om batteriene lades ut.

Og her finner vi kanskje den største ulempen ved å basere seg på å drive forretninger gjennom mobiltelefonen. For den fungerer ikke en hel arbeidsdag. Etter to timers aktiv bruk må batteriene lades opp igjen.

Slike teknologiske nyvinninger kan bidra til en større individuell frihet som blant annet kan komme karrierebevisste småbarnsforeldre til gode, ved at de ikke behøver å være på jobben hele tida.