BLIR BEDRE: Et høytrykk som bygger seg opp i sør på torsdag sørger for at hele landet får ei knallhelg, sier meteorologen.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
BLIR BEDRE: Et høytrykk som bygger seg opp i sør på torsdag sørger for at hele landet får ei knallhelg, sier meteorologen. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

- Hele landet vil bade i sol

Det ventes litt regn i dag og i morgen, men så kommer finværet tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I likhet med i dag blir morgendagen våt og grå for det meste av landet. Bare Sør- og Østlandet kan få det vakthavende meteorolog Mariann Aabrekk ved Storm Geo omtaler som «greit vær».

Men allerede torsdag er det bedring i sikte.

- Torsdag blir en overgangsdag. Et høytrykk fra sør kommer da inn i landet og bygger seg gradvis opp, samtidig som det beveger seg nordover, forteller Aabrekk.

Dekket i sol Dette innebærer at torsdagsværet blir bedre enn greit i sør, og at helga rett og slett blir bra i hele Norge.

- Finværet klaffer med helga denne gangen. På lørdag og søndag vil hele landet være dekket i sol. Det blir de beste dagene, sier Aabrekk.

Varmere Temperaturene som forrige uke var rekordhøye, har krøpet nedover på gradestokken de siste dagene. Men snart er også de på vei opp igjen, ifølge Aabrekk.

- Temperaturene holder seg stabile onsdag og torsdag, men så stiger de når vi nærmer oss helga. De vil nok komme opp på 25 grader, sier meteorologen.

- Bra start Og selv om det fortsatt er usikkert, viser de foreløpige prognosene at finværet vil holde seg stabilt, også inn i neste uke.

- Det ser ut som samme høytrykk gir en bra start på neste uke, ja, sier Aabrekk, som minner om at det fortsatt er stor skogbrannfare flere steder i landet.

 - I Trøndelag, Nordland og Troms er det stor skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning, sier meteorologen.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

SØNDAG:  Denne grafikken viser hvordan meteorologene forventer at et høytrykk vil dekke så og si hele landet på søndag. Illustrasjon: Storm Geo
SØNDAG: Denne grafikken viser hvordan meteorologene forventer at et høytrykk vil dekke så og si hele landet på søndag. Illustrasjon: Storm Geo Vis mer