Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hele landsbyer skylt vekk i Indonesia

Den indonesiske øya Sumatra er blant områdene som ble verst rammet av søndagens jordskjelv og flodbølge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 4.185 personer var søndag kveld registrert omkommet. 3.000 av dem befant seg i provinsen Aceh, et område som er best kjent for en langvarig konflikt mellom muslimske separatister og regjeringen.

Ifølge tjenestemenn ble hele landsbyer skylt vekk i området som lå nærmest skjelvets episenter helt nord på Sumatra.

- Bølgen skylte vekk alle bosettingene på kysten. De fleste husene, som sto på påler og var laget av tre, ble enten skylt vekk eller ødelagt. Enkelte områder sto under to til tre meter vann i om lag to timer, sier Mustofa Gelanggang, leder i distriktet Bireuen i Aceh.

18 timer etter katastrofen var det fortsatt vanskelig å få kontakt med folk i området. Telefonnettet lå nede, regionens viktigste flyplass var stengt, dermed var det også vanskelig å få inn nødhjelp.

TV-bilder viste omkomne som ble pakket inn i tradisjonelle tepper med batikk, mens folk brukte båter for å lete etter overlevende mellom vrakrestene i vannet. I områdets viktigste by, Banda Aceh, er det meldt om sammenraste bygninger og bruer, samt sprekker i veiene.

Området er vanligvis vanskelig tilgjengelig for media og hjelpeorganisasjoner på grunn av den blodige konflikten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media