Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hele legevakta i Sarpsborg evakuert og 17 kjørt til sykehuset i Fredrikstad for undersøkelser

Spray slo ut legevakta.

UNDERSØKTE: Røykdykkere fra brannvesenet undersøkte lokalene etter evakueringa. Foto: Jonh T. Pedersen / Dagbladet
UNDERSØKTE: Røykdykkere fra brannvesenet undersøkte lokalene etter evakueringa. Foto: Jonh T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To politipatruljer, fem ambulanser og to brannbiler bisto legevakta i Sarpsborg i ettermiddag det man først trodde kunne være en alvorlig syre- eller gasskade på en person.

Hele legevakta ble evakuert klokka 12.45 i dag og røykdykkere undersøkte lokalene.

- En person hadde blitt utsatt for en type spray. Da denne personen kom inn på legevakta, opplevde de andre pasientene ubehag på grunn av dette. Legevakta ble derfor evakuert, opplyser operasjonssentralen i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Både ansatte og pasienter ved legevakta fikk pustevansker.

Ingen fikk livstruende skader, men nødetatene har likevel besluttet at personene skal undersøkdes videre.

- 17 personer blir kjørt i drosje til Fredrikstad for videre undersøkelser. Det var ikke så ille som syre- eller gasskader. Hva som må gjøres videre i legevaktlokalene, vet vi ikke ennå, sier operasjonslederen.

Politiet mistenker at mannen ble sprayet med pepperspray.

Mannen som ble utsatt for sprayen har forklart til politiet at han ble sprayet av en mann i 25-30 års-alderen av utenlandsk opprinnelse som var kledd i hvit genser og.

Dette skjedde ved Peterson fabrikker i Sarpsborg, og mistenkte var passasjerer i en blå Ford stasjonsvogn. Politiet ønsker å komme i kontakt med mannen for å få brakt på det rene hva slags stoff som ble benyttet.

EVAKUERT: Det var hektisk virksomhet utenfor legevakta i Sarpsborg i ettermiddag, da hele lokalet ble evakuert. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
EVAKUERT: Det var hektisk virksomhet utenfor legevakta i Sarpsborg i ettermiddag, da hele lokalet ble evakuert. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart