«Hele livet mitt er borte. Jeg er like død som Arafat.»

Mens Yassir Arafat ligger for døden i Paris sitter Manwa Abu Rokba (75) på bakken der huset hennes sto før den israelske hæren kom. -  Hele livet mitt er borte. Jeg er like død som Arafat, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JABALYA FLYKTNINGLEIR (Dagbladet): Manwa Abu Rokba er født i samme år som den palestinske lederen. På militærsykehuset Percy utenfor Paris er Arafats liv i ferd med å ebbe ut av en sykdom ingen enda har funnet ut av. Manwa Abu Rokba sier hennes liv tok slutt for tre uker siden. Hun sitter i sand og sementstøv - alt som er igjen etter at huset hennes ble jevnet jorda av israelske tanks og bulldosere i de voldsomme angrepene mot flyktningleiren i oktober.

Et telt til å sove i er alt som står igjen på tomta i flyktningleiren Jabalya nord for Gaza by.

-  Jeg har ingenting igjen, sier bestemoren kort. Hørselen hennes er nesten ødelagt etter smell fra israelske tanks. Barnebarnet Najah roper spørsmålene inn i hennes venstre øre. Det er også han som roper de få nyhetene om Yassir Arafat inn i øret på henne.

-  Måtte Gud være med ham, sier Manwa stille.

Uklar diagnose

Arafat ligger i en komatilstand og sjansene for at han skal våkne opp er små. Men ingen kilder med informasjon fra Arafats nærmeste i Paris, kan si noe eksakt om hvor alvorlig tilstanden er. Det er et åpent spørsmål om Arafat har timer, dager eller uker igjen å leve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer