Hele Lorry-nachspielet kan bli innkalt til kontrollkomiteen

Bråket rundt Trond Giske og Telenor kan ende i Kontroll- og konstitusjonskomiteen. Da kan hele Lorry-gjengen bli innkalt, opplyser Øyvind Korsberg (Frp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Telenor-styreleder Harald Norvik holdt i dag en pressekonferanse der han slaktet næringsminister Trond Giskes behandling av A-pressens salg av TV 2 til danske Egmont.

- Vi ble utsatt for et press som går ut over det rimelige. Vi ble forsøkt påvirket i utilbørlig grad til å ta en beslutning vi ikke mener var den beste for selskapet, sa Norvik på pressekonferansen.

Øyvind Korsberg (Frp) sier at Trond Giskes opptreden kan ende i Kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- Da kan det bli aktuelt å innkalle hele nachspielet på Lorry, sier Korsberg med et lite glimt i øyet til Dagbladet.

På nachspielet var følgende maktmennesker: Stein Lier Hansen i Norsk Industri, NHO sjef John G. Bernander, Telenor-sjef og NHO-president Kristin Skogen Lund, Norwegian-sjef Bjørn Kjos og forretningsmann Stein Erik Hagen.

For ikke å glemme selve nachspiel-kongen: Næringsminister Trond Giske.

Korsberg mener at Norviks Giske-slakt var et sjelden syn.

- Dersom det som kommer fram er riktig har Giske opptrådt uakseptabelt. Det var en spesiell pressekonferanse, det er sjelden en statsråd får den type kritikk fra en styreleder. Det ble sagt mye, spesielt mellom linjene, sier Korsberg.

Krf-leder Knut Arild Hareide så selv ikke pressekonferansen, men har fått referert innholdet.

- Dette er en svært alvorlig sak. Et av Norges største selskaper, verdt 150 mrd, sier de er utsatt for utilbørlig press er det et sterkt signal. Det er viktig at Giske rydder opp i dette, sier Hareide til Dagbladet.

- Stolteberg kan ikke rydde opp denne gang slik han gjorde forrige uke. Nå må Giske komme å redegjøre for hva som har skjedd.

Hareide mener det er for tidlig å si om Giskes dager som næringsminister er talte.

- Det vil jeg ikke kommentere før jeg har hørt Giskes redegjørelse.

- Når Telenors og næringsdepartementes versjoner av en sak ikke samsvarer i media er det uheldig, sier Hareide, som sier at det ikke er grunn til å tvile på Norviks framstilling av saken.

STORM: Det stormer rundt næringsminister Trond Giske etter Telenor-styreleder totalslakt av hans håndtering rundt salget av TV 2.Heiko Junge / Scanpix
STORM: Det stormer rundt næringsminister Trond Giske etter Telenor-styreleder totalslakt av hans håndtering rundt salget av TV 2.Heiko Junge / Scanpix Vis mer