Hele nabolag lagt i aske etter eksplosjonsartet togbrann

Over 100 brannfolk prøver å slukke den eksplosjonsartede brannen som utslettet deler av kanadisk småby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere personer i småbyen Lac-Megantic i provinsen Quebec i Canada er savnet etter den eksplosjonsartede brannen som startet etter at et godstog full av råolje sporet av.

Rundt 1000 skal også være evakuert fra sine hjem.

Sentrum svidd bort Vitner melder om mellom fire og seks eksplosjoner igjennom natta, og deler av byens sentrum har blitt svidd bort. Minst 30 bygninger er nedbrent.

Det er fremdeles uklart om noen har mistet livet etter brannen, men flere personer er meldt savnet og er fryktet døde, ifølge rikskringkasteren CBC News. Ifølge Radio-Canada skal 60 være meldt savnet.

- Vi undersøker nå om de som er savnet er utenbys eller på ferie, så det er fremdeles uklart om noen er savnet eller døde, sier polititalsmann Michel Brunet, ifølge avisa Globe and Mail.

Tårevåt ordfører Til den kanadiske nyhetskanalen forteller en tårevåt ordfører, Colette Roy-Laroche, at nødetatene jobber på spreng med å håndtere krisen.

- Vi bruker alle ressurser på å støtte våre borgere, sier Roy-Laroche.

- Når du ser sentrum av byen din nesten fullstendig ødelagt, vil du forstå at vi nå spør oss selv om hvordan vi skal komme oss igjennom denne hendelen, sa en tårevåt ordfører Colette Roy-Laroche

Over 100 brannfolk Godstoget hadde 73 vogner fylt med råolje.

Brannen som er synlig flere kilometer unna, og over 100 brannfolk har hittil bidratt for å slukke brannen, blant annet flere som har bistått fra USA.

Foranledningen for avsporingen er nå ukjent.

SVIDD BORT: Her er et oversiktsbilde av de store ødeleggelsene etter eksplosjonen i Canada. Foto: Sûreté du Québec
SVIDD BORT: Her er et oversiktsbilde av de store ødeleggelsene etter eksplosjonen i Canada. Foto: Sûreté du Québec Vis mer