Hele nasjonen er i ferd med å for­svinne fra jordens overflate. Nå trygler de om hjelp

Blir borte i bølgene.

FORSVINNER: Tuvalus statsminister, Enele Spoaga, er denne uka i Brussel for å appellere til Europas ledere om hjelp til å berge landet sitt som er i ferd med å forsvinne i bølgene. Foto: AFP PHOTO/Torsten BLACKWOOD/NTB Scanpix
FORSVINNER: Tuvalus statsminister, Enele Spoaga, er denne uka i Brussel for å appellere til Europas ledere om hjelp til å berge landet sitt som er i ferd med å forsvinne i bølgene. Foto: AFP PHOTO/Torsten BLACKWOOD/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tuvalus statsminister, Enele Spoaga, er denne uka i Brussel for å appellere til Europas ledere om hjelp til å berge landet sitt som er i ferd med å forsvinne i bølgene.

Han legger her grunnarbeidet for å finne støtte før klimatoppmøtet i Paris i desember.

Tuvalu, som består av flere mindre øyer, er direkte truet av det stadig høyere havnivået. De omlag 10 000 innbyggerne bor på landmasser som på det høyeste er fire meter over havflaten skriver Independent.

- Må redde Tuvalu Spoaga ber Europa arbeide for å redusere utslippene av drivhusgasser - dette for å holde den globale oppvarmingen under 1,5 grad celsius.

Vitenskapsmenn mener det er en tryggere grense enn det nåværende målet på to grader celsius. Det skriver Brussel Times.

«Vi må redde Tuvalu for å redde verden» er parolen hans.

- Om denne øya forsvinner under vann, så er ikke det slutten på klimaforandringene, og jeg spør: Hva vil framtiden bringe? Vi må samarbeide for å redde menneskeheten, sier han.

- Vi blir fortalt at en global oppvarming på to grader er for farlig, da det betyr at Tuvalu forsvinner under havets overflate. Ja, vi kan flytte Tuvalus innbyggere til nye landeområder, men det vil ikke stoppe klimaforandrinene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer