MØRKLAGT: Store deler av Nordvestlandet var mørklagt tidligere i kveld. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
MØRKLAGT: Store deler av Nordvestlandet var mørklagt tidligere i kveld. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer

Hele Nordvestlandet rammet av strømstans

Hele Sunnmøre var uten strøm tidligere i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet kjenner ikke årsaken og vet ikke når strømmen er tilbake alle steder.

Nordvestlandet fra Florø og nordover ble rammet av et stort strømbrudd torsdag ettermiddag. Feilen slo ut store deler av Nordvestlandet, fra Skodje i nord til Florø i sør.

Kommunikasjonssjef Kari Løken i Tafjord Kraft sier at feilen er rettet opp i mange av de kommunene som var rammet tidligere i kveld.

- Trolig har det skjedd noe med linja som går fra Sunndalsøra til Ørskog og trafostasjonen på Ørskog ble slått ut. Det er 420 kV-linja fra Sunndalsøra som er nede.

- Alternativ rute 132 kV blir nå brukt, pluss at vi kjører opp produksjonen i Tafjord. Dette har ført til at 10 kommuner fikk tilbake strømmen ved 19.20-tida i kveld. Nå skal de fleste av våre abonnenter ha fått tilbake strømmen igjen, sier kommunikasjonssjef Kari Løken i Tafjord Kraft til Dagbladet.

Trafostasjon ute av drift Tussa opplyste først via sin Facebook-side kl. 18.25 at hovedtrafostasjonen på Ørskog var ute av drift.

Organisasjonssjef Lisbeth Myklebust i Tussa sier de ikke kjennerselve grunnen til at trafostasjonen er slått ut.

- Vi vet foreløpig svært lite. Det eneste vi kan gjøre er å holde kontakt med Statnett, og støtte de så godt vi kan, sier Myklebust til nrk.no.