Hele Norge har hengt seg på iskald badetrend

- Det er helt vilt!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På bare en uke har en ny badetrend spredd seg som ild i tørt gress over hele landet gjennom sosiale medier.

Det hele går ut på at en nominerer bekjente til å bade. Hvis ikke de utvalgte gjennomfører dette innen 24 timer, er straffen å kjøpe store mengder alkohol til personen som utfordrer. Etter en selv har badet kan en nominere videre, og slik har det altså spredd seg.

På facebookgruppen «Då Øksnesfolke (å ræssn a Norge) hoppa i Have!» deler stadig flere videoer av seg selv der de hopper i sjøen for så å gi utfordringen videre til bekjente. I går lå det rundt 20 videoer på gruppen, og allerede i dag er tallet på langt over 400.

• Se de isfrosne badenymfene i videoen over!

Trenden skal ifølge Nordlys som først omtalte saken, ha startet i Canada og beveget seg videre til Færøyene. Derfra var det Roy Poulsen som bragte galskapen til Norge.

- Jeg er halvt færøysk og halvt nordlending. Det var dattera mi på åtte år, som bor på Færøyene, som først utfordret meg. Straffen for å ikke gjennomføre er å kjøpe alkohol til utfordreren, men dattera mi ønsket seg en kinotur med meg, forteller Poulsen til Dagbladet.

Det ble derimot ingen kinotur for nordlendingen som tok utfordringen på strak arm og hoppet i havet.

- Det var rundt 2 grader i vannet, så det hele var en iskald affære, men du så herlig det var i ettetid, føyer han til.

Unnskyldte seg på Facebook
Etter å ha nominert flere bekjente fra Myre i Vesterålen, hvor han nå bor, har stadig flere utfordret hverandre og delt videoen på facebookgruppen.

- Det er helt vilt! På Færøyene tror jeg absolutt alle har badet, men jeg visste ikke at nordmenn var like gærne, både politikere og næringslivtopper har hoppet i sjøen etter meg, forteller han.

Videoene på gruppen har blitt delt flere ganger og spredd seg over hele landet på under en uke. Poulsen selv sier han sitter igjen med dårlig samvittighet på vegne av nordmenn som nå tvinges ut i det kalde vannet på grunn av ham.

- Jeg ba om unnskyldning på Facebook og på ett minutt fikk jeg over 41 «likes», det er helt sinnsykt!

Fortsetter det i samme tempo som den siste uka, tror han hele Norge snart kommer til å havne i havet.

- Det ser desverre ut som om fenomenet har kommet for å bli, jeg tror ingen kommer til å slippe unna.

HOPPET I DET: Roy Poulsen bragte galskapen fra Færøyene til Norge. Foto: Privat
HOPPET I DET: Roy Poulsen bragte galskapen fra Færøyene til Norge. Foto: Privat Vis mer