Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hele Norge skal fryse en uke til

«Kong vinter» har bitt seg fast.

ISKALDT :  Sprengkulda fortsetter ei uke til. Bildet er tatt i Drammen — og det er på Østlandet det er ventet å være kaldest. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ISKALDT : Sprengkulda fortsetter ei uke til. Bildet er tatt i Drammen — og det er på Østlandet det er ventet å være kaldest. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsmeteorolog Bente Marie Wahl lover en ny kald uke over hele Norge. Først i slutten av kommende uke er det ventet at den verste kulde vil avta.

- Jetstrømmene som styrer vinden har lagt seg sør for Norge. Det betyr at kalde vinder nordfra styrer temperaturen. Først i slutten av uka vil det bli mildere, sier statsmeteorolog Wahl til Dagbladet.

I natt var det kaldest på Rena. Hele minus 30 grader. På Kjevik flyplass utenfor Kristiansand var det også kaldt — 17 minusgrader.

- Fredag er det ventet at det skal bli litt mildere, men det vil fortsatt være minusgrader, sier Bente Wahl.

Slik blir været i de forskjellige landsdelene.

Østlandet Stort sett pent vær. Kaldt og nordvestlig bris.

Mandag er det ventet noe snø i kystområdene fra Telemark og opp til Drøbak. Innlandet ser ut til å få oppholdsvær.

- Det vil fortsatt være kaldt. Slik det nå ser ut vil innlandet på Østlandet være kaldest i Norge.  Først i slutten av uka — trolig fra fredag vil det bli mildere, sier Wahl.

Sørlandet Stort sett pent vær i sør, men fortsatt kaldt. Nordvestlig bris.

Fra Lyngør til Åna Sira meldes det om nordvestlig bris, og stort sett pent vær.

Mandag er det ventet nordvestlig bris, og utover dagen tilskyende og etter hvert snø, mest om kvelden.

Rogaland Meteorologiske melder om stort sett pent vær og skiftende bris. Enkelte snøbyger i ytre strøk.

Mandag ettermiddag er det ventet opp til liten kuling med skiftende retning. Snø og snøbyger, til dels som sludd på kysten.
Vestlandet Sør for Stad meldes det om svak vind, men nordlig frisk bris ytterst på kysten. Det er mulighet for snøbyger nord for Nordfjord, ellers stort sett pent vær. Uendret temperatur.

I Hordaland og Sogn og Fjordane skal det bli vestlig eller skiftende bris. Mandag kveld skal det blåse opp i frisk bris på kysten. På Vestlandet skal det bli skyet eller delvis skyet. Det er også ventet snøbyger.

Temperatur ser ut til å bli uendret.

Midt-Norge Søndag kveld meldes det om vest og sørvest stiv og periodevis sterk kuling i Midt-Norge. Noe snø.

Det meldes også om nordvest periodevis stiv kuling, mandag ettermiddag opp i liten kuling av skiftende retning, om kvelden vestlig periodevis frisk bris. Skya eller delvis skya.

På kysten vil det bli perioder med nordvestlig frisk bris, opp til liten kuling. Snøbyger, mest i Trøndelag. Temperaturen er ventet å synke, og det vil bli skyet eller delvis skyet.

Nord-Norge Sørøstlig liten kuling utsatte steder. Enkelte snøbyger. I kveld sørøstlig opp til stiv kuling i Nord-Troms. Etter hvert opphold i nord. I Nord-Norge er det ventet stort sett oppholdsvær. Temperaturen ventes uendret.

Finnmark Det vil fortsatt være kaldt i Finnmark — spesielt i indre strøk. I Karasjok og Kautokeino kan det bli rundt 30 minusgrader.

Meteorologiske melder om stiv kuling utsatte steder, i vest vil det søndag kveld bli perioder med sterk kuling. Noen snøbyger, ellers oppholdsvær.

Det er ventet mye pent vær i Finnmark denne uka.

Svalbard Lengst nord - på Svalbard - er det fortsatt kuldegrader. Men ikke så kaldt som det er på Østlandet og i Finnmark. Gradestokkene vil førstkommende uke vise fra minus én til minus ni grader.

Varierende skydekke og litt snø, vesentlig i sørøstlige områder. Uendret temperatur.

KALDT: Statsmeteorolog Bente Marie Wahl melder om en ny kald uke i hele Norge. 
Foto: Knut Falch / SCANPIX
KALDT: Statsmeteorolog Bente Marie Wahl melder om en ny kald uke i hele Norge. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media