- Hele Norge tror jeg tredde meg på girstanga

Tina (21) har behov for å oppklare et par ting.

BILDEBEVISET: Tina (21) ønsker at bildet fra situasjonen bør ut for å oppklare at hun satt fast armen og ingenting annet i bilen forrige helg. Foto: Privat
BILDEBEVISET: Tina (21) ønsker at bildet fra situasjonen bør ut for å oppklare at hun satt fast armen og ingenting annet i bilen forrige helg. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Kjære vene, hva er det som foregår? Dette tar jo helt av!

Det tenkte Tina Charlotte Hansen Fjeldvær (21) fra Verdal da hun sjekket telefonen og nettavisene på søndag formiddag.

Kvelden før hadde hun blitt reddet ut av en bil etter at hånda hennes var blitt sittende fast under setet på en bil. Men det var ikke det folk husket fra historien. Lokalavisa Verdalingen var første ute med å melde at en kvinne i 20-åra satte seg fast med girstanga på bilen mellom beina. Vi i Dagbladet fulgte opp saken og nyheten ble også snappet opp av Norsk telegrambyrå og ikke minst av hordene på sosiale medier landet over.

Nå har kvinnen behov for å oppklare ytterligere, skriver Verdalingen i dag.

Til avisa forteller kvinnen hva som faktisk hendte: Hun forklarer til avisa at hun skulle plukke opp en lighter som hadde falt under førersetet i bilen. Hun satt selv i førersetet og hadde hånden under da hun satte den fast. Tommelen satt fast i undersiden av setet, så setet kunne ikke flyttes tilbake for å få hånden løs. Da politiet endelig fikk henne løs, hadde hun sittet slik i omtrent en og en halv time og hadde mistet følelsen i hånden fullstendig, skriver Verdalingen.

Etter 20 minutter fikk politiet løs armen. Girstanga var aldri noe tema under redningsaksjonen.

Til avisa har hun også sendt et bilde fra situasjonen som underbygger hennes historie.

- Det gikk rykter i hele Norge om jeg hadde tredd meg på en girstang. Det er jo helt på jordet. Jeg bor på en liten plass og jeg føler for å oppklare dette en gang for alle. Folk burde vite sannheten, sier 21-åringen til Dagbladet.

Hun forteller at hun lo av det i begynnelsen, men at det ble litt voldsomt med nasjonal pressedekning og rykter på nettet. Hun lo av saken da Dagbladet tok kontakt om den i kveld, men håper hennes åpenhet kan bidra til å stoppe ryktene.

- Det er ikke noe trivelig å få slike rykter på seg, sier kvinnen, som sier hun setter pris på at Dagbladet beklaget feiltolkningen, rettet den opprinnelige artikkelen og nå oppklarer historien.