Årets myggsesong:

Hele Norges myggekspert:
- Det ligger an til å bli store mengder mygg, og den kommer nå

I Sverige har den plagsomme myggen allerede klekket, noe lille Oskar (3) smertelig erfarte i helga. I Norge har flommyggen akkurat begynt å vise seg.

MYGGÅR: Det er mye som tyder på at det kan bli ekstra mange flommygg i sommer, forteller myggekspert. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
MYGGÅR: Det er mye som tyder på at det kan bli ekstra mange flommygg i sommer, forteller myggekspert. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En av landets kanskje mest beryktede myggarter - den såkalte flommyggen - er nå i ferd med å klekke flere steder i Norge, og for dem som allerede nå synes det er mye mygg - er denne nyheten neppe god.

I år kan det nemlig se ut som det kan bli en meget god sesong for de små stikkende innsektene.

- Det kan bli veldig mye flommygg enkelte steder i sommer. Det ligger an til å bli store mengder mygg, sier myggekspert Reidar Mehl til Dagbladet.

Flommyggens oppvekstsvilkår er klimaavhengig, og hovedgrunnlaget dens er snøsmelting i høyfjellet i Sør-Norge, ifølge Mehl.

Flommyggen klekker når flomvannet trekker seg tilbake og sola får varmet den, og det kan se ut som at dette er i ferd med å skje nå, tror han.

Oskar (3) stukket

I Deje, som ligger i Forshaga kommune i Värmland i Sverige, har myggen klekket allerede, noe vesle Oskar (3) smertelig fikk erfare i helga, da han besøkte sin farmor, Ingela Larsson.

- Oversvømmelsesmygg kaller vi dem her, og i år er det helt grusomt mange av dem, sier farmor Ingela Larsson (52) til Dagbladet.

- Vi smurte Oskar med myggmiddel to ganger før han gikk ut for å leke på lørdag, men det kan ikke ha hjulpet stort, for etterpå oppdaget vi at han var stukket over hele kroppen, sier Larsson, som sier at familien fikk panikk da de så alle stikkene på den lille tre-åringens kropp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer