- Hele Røyken sentrum er blitt en stor elv

- Vi vet ikke hvordan dette ender

FLERE EVAKUERT:
Sentrum av Røyken er dekket av vann etter at store nedbørsmengder sendte elva langt utover sine bredder. Flere hus er evakuert.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
FLERE EVAKUERT: Sentrum av Røyken er dekket av vann etter at store nedbørsmengder sendte elva langt utover sine bredder. Flere hus er evakuert. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På kort tid flommet vannet inn i Røyken sentrum i Buskerud onsdag. Flere hus ble evakuert, men noen beboere ble igjen for å forsøke å redde eiendelene sine.

Vannet steg og steg i sentrum av Røyken onsdag formiddag, og fortsatte å stige utover ettermiddagen. Det ble raskt flom mellom Kiwi og Nav-huset, der elva gikk over sine bredder.

I sentrum ble først tre hus evakuert, og i Spikkestadveien måtte beboerne i fire hus komme seg av gårde. Politiet fryktet at flere hus måtte evakueres i løpet av dagen - og fikk rett.

Økende - Situasjonen er at vannstanden fortsatt øker. Hele sentrum er blitt til en stor elv. Vi har evakuert noen hus og evakuerer flere nå, fortalte innsatsleder Arne Guddal i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB i 13-tiden.

Veiene i sentrum var da fysisk sperret av vannmassene. Samtidig var Sivilforsvaret i ferd med å mobilisere.

- Det var litt overraskende at det ble så kraftig her ute. Ellers er det også andre steder rundt omkring i distriktet hvor bekker blir til elver og graver sine egne løp, og hvor veier er stengt, sier Guddal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer