- Hele Røyken sentrum er blitt en stor elv

- Vi vet ikke hvordan dette ender

FLERE EVAKUERT:
Sentrum av Røyken er dekket av vann etter at store nedbørsmengder sendte elva langt utover sine bredder. Flere hus er evakuert.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
FLERE EVAKUERT: Sentrum av Røyken er dekket av vann etter at store nedbørsmengder sendte elva langt utover sine bredder. Flere hus er evakuert. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På kort tid flommet vannet inn i Røyken sentrum i Buskerud onsdag. Flere hus ble evakuert, men noen beboere ble igjen for å forsøke å redde eiendelene sine.

Vannet steg og steg i sentrum av Røyken onsdag formiddag, og fortsatte å stige utover ettermiddagen. Det ble raskt flom mellom Kiwi og Nav-huset, der elva gikk over sine bredder.

I sentrum ble først tre hus evakuert, og i Spikkestadveien måtte beboerne i fire hus komme seg av gårde. Politiet fryktet at flere hus måtte evakueres i løpet av dagen - og fikk rett.

Økende - Situasjonen er at vannstanden fortsatt øker. Hele sentrum er blitt til en stor elv. Vi har evakuert noen hus og evakuerer flere nå, fortalte innsatsleder Arne Guddal i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB i 13-tiden.

Veiene i sentrum var da fysisk sperret av vannmassene. Samtidig var Sivilforsvaret i ferd med å mobilisere.

- Det var litt overraskende at det ble så kraftig her ute. Ellers er det også andre steder rundt omkring i distriktet hvor bekker blir til elver og graver sine egne løp, og hvor veier er stengt, sier Guddal.

Vet ikke hvor det ender Per Olav Bakken var en av mange i Røyken som fikk tomta og også huset fullt av vann onsdag.

- Vannstanden øker fra kvarter til kvarter, og vi vet ikke hvordan dette ender, sier Bakken til NTB mens han står midt i gata utenfor huset med vann opp til knærne.

Han forteller hvordan vannet plutselig økte på utpå morgenkvisten, og kan bare se på at vannet trenger inn i huset.

- Det står under vann. Det popper vann ut over alt, og vi må bare passe på å få ut tingene våre og få dem opp i høyden, sier Bakken som likevel er ved godt mot. Han er imidlertid lite imponert over arbeidet med å drenere unna vannmengdene.

- Hadde vi fått åpnet opp litt lenger ned her, så hadde vi kanskje fått reddet tingene, men det er litt dårlig styring. Det er noen som står og blinker med noen blå lys her, men det skjer lite annet enn det, sier Bakken.

(NTB)