Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hele sannheten må fram

Familien til Døndu Tulum (63) forbereder seg på å offentliggjøre nødsamtalene med AMK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Familien til Døndu Tulum, som døde på Tøyen søndag, forbereder seg på å offentliggjøre den skriftlige lydloggen av de pårørendes nødsamtaler med Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK).

Flere familiemedlemmer ble lagt i jern utenfor blokkleiligheten, mens moren lå døende inne. Ambulansen våget ikke å kjøre til stedet da de oppfattet nødmeldingene som truende. De ringte politiet som kom til adressen først.

Familiens advokat, Shahzad Nazir, sier at de pårørende ønsker at samtalene skal nå ut til offentligheten.

- De pårørende ønsker at hele sannheten skal fram. De ønsker at offentligheten og mediene skal få anledning til å få innsyn og at informasjonen kan etterprøves, sier Nazir til Dagbladet.

Ønsker beklagelseHan og avdødes sønn, Kutluay Tulum, var i går i møte med AMK, der de fikk høre deler av opptaket. I dag og i kveld skal de gå gjennom til sammen ti dokumenter med samtaler.

- Det kommer til å ta noe tid å gå gjennom alt materialet. AMK sier de forstår at de pårørende er i en vanskelig og trist situasjon. Vi mener det hadde vært på sin plass med en beklagelse uten at vi må be om det, sier advokaten, som mener AMK er mest interessert i å dysse ned saken mest mulig.

Familien hevder de ikke kom med drapstrusler. Heller ikke etter at de hørte loggen i går.

- Man hører banning og frustrerte ord, samt hyl og skrik fra flere familiemedlemmer. Men det er klart at dette er rop om hjelp og ikke drapstrusler, sier advokaten til Nettavisen.

Kroppen frigittDøndu Tulum ble sendt til obdusering etter at hun døde.

Nå er kroppen frigitt til familien. Hun skal føres til sitt opprinnelsesland Tyrkia senere i uka, der hun skal begraves.

- De holder en minneseremoni i Oslo i dag, men selve begravelsen vil skje i Tyrkia i løpet av weekenden, sier Nazir.

- Ikke vår intensjonOslo universitetssykehus Ullevål, sier det ikke var deres intensjon å dysse ned saken i mediene da de møtte de pårørende i går.

- Vi ønsket derimot å gi pårørende en mulighet til å få en samlet oversikt over hendelsesforløpet gjennom å lytte til lydloggen. Vi har erfaring med at dette er vesentlig for mange pårørendes sorgprosess, sier klinikkleder Olav Røise ved Akuttklinikken i en uttalelse.

Medieavdelingen ved sykehuset viser ellers til gårsdagens pressemelding der det går fram at omstendighetene rundt hendelsen skal gjennomgås. Se hele pressemeldingen her.

De har i ettermiddag lagt uten redegjørelse rundt AMKs praksis med lydlogg.

VIL HA SANNHETEN FRA; Svigersønn Fedai Ucarli, sønn Kutluay Tulum og datter Canan Ucarli til den avdøde kvinnen sier de aldri drapstruet politi- og ambulansepersonell. De forteller at de ringte ambulanse tre ganger, men at det var politiet som kom. Da ble de lagt i bakken, forteller de pårørende. Foto: HÅKON EIKESDAL
VIL HA SANNHETEN FRA; Svigersønn Fedai Ucarli, sønn Kutluay Tulum og datter Canan Ucarli til den avdøde kvinnen sier de aldri drapstruet politi- og ambulansepersonell. De forteller at de ringte ambulanse tre ganger, men at det var politiet som kom. Da ble de lagt i bakken, forteller de pårørende. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling