- Hele sannheten må fram

Familien til Døndu Tulum (63) forbereder seg på å offentliggjøre nødsamtalene med AMK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Familien til Døndu Tulum, som døde på Tøyen søndag, forbereder seg på å offentliggjøre den skriftlige lydloggen av de pårørendes nødsamtaler med Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK).

Flere familiemedlemmer ble lagt i jern utenfor blokkleiligheten, mens moren lå døende inne. Ambulansen våget ikke å kjøre til stedet da de oppfattet nødmeldingene som truende. De ringte politiet som kom til adressen først.

Familiens advokat, Shahzad Nazir, sier at de pårørende ønsker at samtalene skal nå ut til offentligheten.

- De pårørende ønsker at hele sannheten skal fram. De ønsker at offentligheten og mediene skal få anledning til å få innsyn og at informasjonen kan etterprøves, sier Nazir til Dagbladet.

Ønsker beklagelseHan og avdødes sønn, Kutluay Tulum, var i går i møte med AMK, der de fikk høre deler av opptaket. I dag og i kveld skal de gå gjennom til sammen ti dokumenter med samtaler.- Det kommer til å ta noe tid å gå gjennom alt materialet. AMK sier de forstår at de pårørende er i en vanskelig og trist situasjon. Vi mener det hadde vært på sin plass med en beklagelse uten at vi må be om det, sier advokaten, som mener AMK er mest interessert i å dysse ned saken mest mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer