Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hele slekta uønsket på legekontor

STEIGEN (Nordlandsposten/Dagbladet): En kvinne fra Steigen har havnet i konflikt med kommunelegen i bygda. Legen nekter å ta imot noen som er i slekt eller familie med kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv helt perifere familiemedlemmer rammes av konflikten, som dermed berører et stort antall personer.
Kommunelege 2 Kevin Sunde har skriftlig erklært at han ikke tar imot noen i kvinnens familie dersom han skal arbeide videre ved legekontoret på Ålstad i Nordland.

- Fortvilet

Sist fredag bestilte et fjernt familiemedlem av kvinnen time hos Sunde den påfølgende mandagen. To og en halv time seinere kom kontrabeskjeden fra legesekretæren:

- Beklager, timen må kanselleres. Du er uønsket på legekontoret.
- Jeg fikk beskjed om å ringe legevakta dersom jeg hadde behov for lege. Noen nærmere forklaring på hvorfor jeg ble avvist, fikk jeg ikke.

- Jeg ble både sjokkert og fortvilet. Jeg har aldri hatt noe uoppgjort med Sunde. Etter hvert skjønte jeg sammenhengen, men det er fullstendig håpløst å dra uskyldige inn i konflikten på denne måten, sier kvinnen. Hun har et helt perifert forhold til kvinnen som er i konflikt med Sunde.

Mange rammes

Sist mandag troppet hun opp på legekontoret og forlangte å få snakke med Kevin Sunde.

- Han virket irritert over at jeg kunne komme på legekontoret på en slik måte. Sunde mente jeg burde forstå hvilken vanskelig situasjon han befant seg i, ettersom jeg er i familie med den han er i konflikt med, sier kvinnen, og hevder videre:

- Jeg svarte at han burde tenke over hvor mange i Steigen som berøres av hans holdning. Det er ikke få.

Kvinnen fikk en skriftlig bekreftelse på at hun hadde bestilt og fått time hos legen, for deretter å bli erklært uønsket.

- Noen unnskyldning fikk jeg ikke, hevder kvinnen.

Bare i nød

I erklæringen fra Sunde heter det blant annet:

- Undertegnede har gitt som forutsetning for å kunne arbeide videre her at han ikke kan ta imot noen av denne familien her på kontoret, utenom i nødssituasjoner.

Kommunelege Kevin Sunde vil overhodet ikke kommentere saken overfor avisa Nordlandsposten, men henviser til kommunelege 1 Fred Andersen .

Heller ikke kvinnen han er i konflikt med, ønsker å uttale seg. Hun bekrefter imidlertid at også hun har fått skriftlig beskjed om at hun og familien ikke er ønsket på kommunelegens kontor, bortsett fra når Sunde ikke har legevakt.

- Veldig trist

- Dette er en veldig trist sak både for den berørte pasienten og familien. Konflikten bør ut av verden snarest mulig, mener kommunelege Fred Andersen.

Andersen sier han tar imot de pasientene som ikke får komme til Sunde.

Saken er nå til behandling hos fylkeslegen i Nordland.

Fylkeslege Odd Herder vil ikke kritisere kommunelege Sunde før han har satt seg bedre inn i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!