Hele slekta uønsket på legekontor

STEIGEN (Nordlandsposten/Dagbladet): En kvinne fra Steigen har havnet i konflikt med kommunelegen i bygda. Legen nekter å ta imot noen som er i slekt eller familie med kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv helt perifere familiemedlemmer rammes av konflikten, som dermed berører et stort antall personer. Kommunelege 2 Kevin Sunde har skriftlig erklært at han ikke tar imot noen i kvinnens familie dersom han skal arbeide videre ved legekontoret på Ålstad i Nordland.

- Fortvilet

Sist fredag bestilte et fjernt familiemedlem av kvinnen time hos Sunde den påfølgende mandagen. To og en halv time seinere kom kontrabeskjeden fra legesekretæren:

- Beklager, timen må kanselleres. Du er uønsket på legekontoret. - Jeg fikk beskjed om å ringe legevakta dersom jeg hadde behov for lege. Noen nærmere forklaring på hvorfor jeg ble avvist, fikk jeg ikke.

- Jeg ble både sjokkert og fortvilet. Jeg har aldri hatt noe uoppgjort med Sunde. Etter hvert skjønte jeg sammenhengen, men det er fullstendig håpløst å dra uskyldige inn i konflikten på denne måten, sier kvinnen. Hun har et helt perifert forhold til kvinnen som er i konflikt med Sunde.

Mange rammes

Sist mandag troppet hun opp på legekontoret og forlangte å få snakke med Kevin Sunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer