Hele Stortinget roper ulv

Norsk rovdyrpolitikk og forvaltningen av ulv er blitt en viktig politisk faktor på Stortinget. Rikspolitikere fra Østfold, Hedmark og Akershus vet at deres politiske framtid kan avhenge av deres standpunkt i ulvesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag rusler om lag 35 ulver med fast eller delvis tilknytning rundt omkring i Østlands-området. Selv om antallet er beskjedent, har ulvehatet fått svære dimensjoner innad i Frp, Høyre, Sp og deler av Ap.

Under en heftig ulvedebatt på Stortinget gikk den ene representanten etter den andre på talerstolen og knurret over miljøvernminister Guro Fjellangers ulvepolitikk. Ikke overraskende er det politikere fra Østfold, Hedmark og Akershus som har de fleste vitnesbyrdene om frykt og forbitrelse ute blant folk flest. Det er i disse fylkene ulvene liker seg best.

Ap's Grethe Fossum fra Hedmarks-benken har ved gjentatte anledninger ropt ulv. Men i andre partier kappes de om å være enda mer mot.

På livet løs

-Folk som bor i områder der det finnes ulv, opplever dyret som en trussel mot barn og eget liv, slo Kjellaug Nakkim (H) fra Østfold fast. -Kjerneområder for ulv? Politikere kan ikke vedta hvor ulven skal være, slår Frp's Øystein Hedstrøm fast.

-Folk føler frykt

Frp's holdning til ulv er til forveksling lik partiets syn på innvandrere: De bør ikke slippes inn i Norge. Hans J. Røssjorde (Frp) understreker Frp's syn med følgende kraftsalve:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer