POPULÆR MILITÆRVIDEO: Videoen er fra 2011, men går stadig vekk viralt. Hovedpersonen heter Emil Lystvedt Berntsen, og han synes oppmerksomheten er morsom. Video: Martin Loen Vis mer

Hele verden elsker den norske militærvideoen fra 2011: – Først ble jeg redd, nå er det bare gøy

Filmen om «Læffy» har gått viralt. Mange ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med jevne mellomrom blir den norske videoen med den korte tittelen «Læffy» delt i sosiale medier, og på forskjellige viral-sider. Dette skjedde seinest i går, da den komiske militærvideoen ble delt på Reddit.com, og videoen fikk som vanlig strålende kritikk.

– Jeg hadde helt glemt denne videoen, takk for at du delte den igjen» skriver en av Reddit-brukerne.

Se videoen av «Læffy» over.

Filmen er fra 2011, og er spilt inn i militærleiren på Skjold i indre Troms. «Læffys» egentlige navn er Emil Lystvedt Berntsen, og han synes det er gøy at videoen gang etter gang blir delt i sosiale medier.

– Først ble jeg litt redd, men det endret seg da jeg fikk pratet litt om det. Nå tenker jeg at det bare er gøy, sier Berntsen til Dagbladet.

Militær humorkarriere

Berntsen forteller at navnet «Læffy» ble hentet fra filmen Døden på Oslo S, og «han fyren som bærer rundt på noen jævla feite sokker». 27-åringen er takknemlig for sin tid i militæret, og forklarer videoens hendelser med at det er slikt som skjer midt på natta i 20 minusgrader, når man bare vil hjem.

– Noen av de jeg var i militæret med vil sikker beskrive meg som en stille og rolig person som holdt seg mye for seg selv. Noen andre vil si jeg var en blanding av Cosmo Kramer (ref. Seinfeld) og Chris Medina (artist). En som «klovnet» på rare tidspunkter, men samtidig var der for folk når de trengte meg som mest, sier Berntsen.

<strong>«LÆFFY»:</strong> Emil Lystvedt Berntsen synes det er stas at militærvideoen er populær på internett. Foto: privat
«LÆFFY»: Emil Lystvedt Berntsen synes det er stas at militærvideoen er populær på internett. Foto: privat Vis mer

Berntsen var med i NRK-serien BMI, blant annet med komiker Christian Mikkelsen. Han tror at videoen hjalp ham i retningen av å drive med humor, selv om humorkarrieren er lagt litt på is, og den nye ambisjonen er å ta opp noen fag for å få flere yrkesmuligheter.

Mange fans

Berntsen sier selv at han egentlig ikke synes videoen er så morsom, men forstår at andre finner dramaturgien underholdende. Han har også registrert at den tidløse videoen er populær over hele verden.

– Jeg fikk faktisk i går morges en del venneforespørsler fra USA, og en melding fra en fyr om at han var min største fan, sier Berntsen, på internett kjent som «Læffy».

Andre fans har også tidligere tatt kontakt med Berntsen, noe han virker til å synes at er veldig ålreit.

– For litt siden sendte jeg en hilsen til en brud i Israel som også var en stor fan. Jeg vurderte å dra ned i bryllupet, men det hadde kanskje blitt litt mye, flirer Berntsen.

En annen internett-yndling er denne, hvor Øivind tror han skal hoppe i strikk:

STRIKKHOPP: Kompisene ga brudgom Øivind Bjørklund bind for øynene og fortalte ham at han skulle hoppe i strikk. Det var ikke før det var for sent at Øivind forsto at han hadde blitt lurt trill rundt. Video: Morten Schüffner Dahl Les hele historien her: http://www.dagbladet.no/nyheter/oivind-ble-lurt-trill-rundt-av-kompisene---jeg-ble-livredd/67623758 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer