Slik beskriver statsminister Jens Stoltenberg FNs millenniummøte som åpnet i går.
- Spesielt mektig er det at på tross av forskjeller og ulikheter samler verden seg om å sette kampen mot fattigdom enda høyere opp på dagsordenen.
En erklæring forandrer ikke virkeligheten, men det bidrar til å øke bevisstheten om å gjøre noe med vår tids største moralske problem, sier Stoltenberg.
Tre FN-ansatte i Vest-Timor ble drept av opprørere få timer før møtet åpnet her i New York i går. Tragedien var en påminnelse om at de 160 lederne fra hele verden har mye arbeid foran seg før generalsekretær Kofi Annans mål for FN i neste århundre kan nås: få ned fattigdommen og håndtere konflikter rundt om i verden bedre.
Fem minutter hver
Mens eksiliranere, eksilkubanere, Falun Gong-tilhengere og en rekke andre demonstranter ga uttrykk for hva de mente bak New York-politiets sperringer, gikk 63 statsledere og statsoverhoder opp på talerstolen inne i FN-bygget.
Til sammen 37 presidenter, 15 statsministrer, to konger, en visepresident, en kronprins og to visestatsministrer holdt fredsfanen høyt. Men de fikk bare fem minutter hver på talerstolen. Og de fleste snakket nok om seg selv og sine egne problemer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger