VIL BLI POLITI: Ni år gamle Daniel gjør det han kan for å skaffe seg en utdannelse. Nå har donasjonene til gutten og familien strømmet inn. Foto: NTB scanpix og faksimile fra Facebook
VIL BLI POLITI: Ni år gamle Daniel gjør det han kan for å skaffe seg en utdannelse. Nå har donasjonene til gutten og familien strømmet inn. Foto: NTB scanpix og faksimile fra FacebookVis mer

Hele verden lot seg røre av hjemløse Daniel (9) som gjorde lekser utenfor McDonalds. Nå får han drømmen oppfylt

Donasjoner og stipend har strømmet inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele verden lot seg røre av bildet av den 9 år gamle hjemløse gutten Daniel Cabrera.

Gutten sitter utenfor en McDonalds-filial i Mandaue på Cebu-øya i Filippinene med en stol og ei bok foran. Alt dette for å fange det lille lyset som kommer fra restauranten.

Den 20 år gamle studenten Joyce Gilos Torrefranca la ut bildet på Facebook og siden er det blitt delt over 8000 ganger. Oppmerksomheten har også ført til at Daniel får oppfylt et av sine største ønsker.

Vil bli politi Daniel har nemlig en drøm om å få seg en utdannelse, og vil til slutt bli politimann.

Den drømmen kan nå bli virkelighet. Utstyr, skolestipender og donasjoner har nemlig flommet over til familien etter at bildet ble delt og omtalt i en rekke medier, skriver Sky News.

Blant annet har han fått skoleuniform og leselampe i gaver fra folk som har latt seg røre og inspirere.

- Vi er veldig glad. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med alle disse velsignelsene, sier Daniels mor Christina Espinosa, ifølge TV-kanalen.

- Nå trenger han ikke lide for å fullføre skolegangen, fortsetter hun.

Ifølge ABS-CBNnews ga lokalpolitiker Samuel Pagdilao et uspesifisert stipend til den lille gutten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også den lokale politistyrken har samlet penger for å hjelpe gutten.

Mange av menneskene som bor i slummen i Filippinene har ikke lys, og Daniel er blitt et symbol på hvor vanskelig det kan være å lese og skrive under de fattige kårene.

Han sier han har lyst til å bli politimann for å hjelpe til i samfunnet, og er fast bestemt på å klare det.

Bor i butikk Mora har tre barn og jobber delvis i butikk og som hushjelp for butikkdriveren, med en lønn på omkring 12 kroner dagen. Hun sper på inntekten ved å selge sigaretter og godteri på gata.

Familien på fire bor i den lille butikken etter at hjemmet deres ble ødelagt i brann for omkring fem år siden. Faren døde for tre år siden.

Omkring en fjerdedel av Filippinenes befolkning lever på under én dollar dagen, på tross av stor økonomisk vekst de siste åra. I alle de store byene er det også store slumområder.