Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hele verden» stemte på Saab

Entusiaster verden over stemte fram Saab som «folkets vinner» i Årets Bil-konkurransen i Norge.

STEMT FRAM AV ENTUSIASTER:  Saab 9-3x stakk av med seieren i lesernes avstemning av Årets Bil 2009, etter at Saab-entusiaster verden over oppfordret hverandre til å stemme på bilen i Dagbladets kåring. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
STEMT FRAM AV ENTUSIASTER: Saab 9-3x stakk av med seieren i lesernes avstemning av Årets Bil 2009, etter at Saab-entusiaster verden over oppfordret hverandre til å stemme på bilen i Dagbladets kåring. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En kraftig mobilisering av Saab-entusiaster via merkets største fanside - www.saabsunited.com - endte i en knusende seier til det kriserammede merket i folkeavstemmingsdelen av Årets Bil.

Avstanden ned til sølvvinneren - Mercedes E-klasse - ble på over 5000 stemmer.

- Folk har en «passion» for Saab som er helt unik. Vi merker det på folk fra hele verden. Vi får henvendelser fra både USA og Australia fra folk som lurer på hvordan det går med Saab, sier PR og informasjonssjef i General Motors her i Norge, Anita Svanes.

Kommet på banen
En jury - som selvsagt tar hensyn til stemmetallene, men som likevel er suveren - sitter i disse dager og avgjør hvilken bil som ender opp som Årets Bil i Norge. Resultatet kan du lese førstkommende tirsdag.

Vi i Dagbladet har merket det de siste ukene: Saab har mange usedvanlig engasjerte tilhengere. I forbindelse med problemene rundt merkets framtid, investorene med blant andre norske Bård Eker og - ikke minst - Saab 9-3X sin deltakelse i Årets Bil-konkurranse, har merkeentusiastene virkelig kommet på banen.

Lite merke
Men at mer enn 10 000 av dem skulle innom Dagbladets nettsider for å hake av Saab 9-3 som Årets Bil i Norge, er mer enn selv den største fanatikeren kunne drømme om. Så var det da også en slags drøm. Det vil si: Det står ingen ting i statuttene om at ikke man ikke kan stemme fram Årets Bil i Norge fra utlandet. Og det er nettopp dét som har skjedd.

Vi i Dagbladet var også litt nysgjerrig på hvordan et relativt lite merke kunne knuse de øvrige storfavorittene på denne måten. Det viser seg altså at Saab-entusiaster fra alle verdenshjørner har huket av sin favoritt. Mange av dem har samtidig lagt igjen komplimenter til fotograf Krister Sørbø, som har tatt de trolske bildene av Saab 9-3X på Tryvann

Kost seg
I midten av oktober ble det lagt inn en orientering på fansiden om at Saab 9-3X var med i konkurransen om å bli Årets Bil - med link til Dagbladets stemmeside og med oppfordring om å stemme. De neste ukene ble det publisert jevnlige oppdateringer som viste hvordan Saab?en klatret på listene. De siste ukene har Saab-entusiastene kost seg med det faktum at ingen kunne ta igjen Saab 9-3X i folkeavstemmingen.

- Det er ikke gjort noe spesielt for å mobilisere så mange. Men Saab-folket er veldig aktive på nettet, på blogger og i diverse forum, så nyheten om at de kan stemme på Årets Bil har spredd seg, sier Anita Svanes.

Hun er litt rørt over engasjementet.

- Saab-folket er som en stor familie. Det er så mye glød og kjærlighet til merket. Og for utlendinger er jo dette med Trollhättan og det skandinaviske veldig eksotisk, sier Svanes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media