Hele verden til København

Tidenes internasjonale toppmøte begynner nå.

KOMMER USAs president, Barack Obama, kommer til klimatoppmøtet i København. Foto: REUTERS/Jim Young
KOMMER USAs president, Barack Obama, kommer til klimatoppmøtet i København. Foto: REUTERS/Jim Young Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Miljø-celebriteter, kongelige, politiske toppledere, byråkrater, demonstranter og aktivister kommer i hopetall til den danske hovedstaden. Verdens øyne vil være rettet mot byen de to neste ukene mens klimaforhandlingene, Cop15, pågår.

Det er ventet mellom 150 000 og 180 000 tilreisende til København i tillegg til de 15 000-20 000 delegatene som skal delta under forhandlingene. Arrangørene hadde forventet 2 500 journalister, men da antallet nådde 5 000 var kapasiteten sprengt, og ingen flere fikk akkreditering.

Skjær i sjøenDet kommer trolig ingen juridisk bindende avtale ut av møtet, men norske myndigheter håper det kommer på plass en politisk avtale.

- Dette er de vanskeligste forhandlingene mennsker noen gang har ført. Å kalle det en fiasko fordi avtalen ikke blir god nok, vil derfor være å kraftig undervurdere hvor svær oppgave dette er, sier miljøvernminister Erik Solheim til Dagbladet.

Men det er flere skjær i sjøen.

- Vi kan ikke utelukke at det ikke en gang blir en politisk avtale i København. USA krever at Kina og India skal ha sine forpliktelser om utslippsreduksjoner inn i samme formelle rammer som USA, selv om Kina og India får lavere forpliktelser. Det er helt uaktuelt at Kina og India vil gå med på at de skal forplikte seg i samme form som USA , sier Solheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer