«Hele verden» vil se norske Jesper på skitur

- Vi flirer bare av det. Han er fornøyd så lenge han får mus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jesperpus (2) har det siste døgnet fått oppmerksomhet verden over.

Se video av Jesperpus øverst i saken!

Etter at TV 2 forrige uke sendte en reportasje som viste Jesperpus på tur i skisporet, har internasjonale medier nå slengt seg på.

Videoen har blant annet funnet veien til Island, Canada, Russland, Sveits, Japan, Tyskland, Irland, Sverige, Belgia, Nederland og USA.

Jesperpus bor i Hedmark og har hittil i livet vært ute på skitur mellom 40 og 50 ganger.

- Han synes det er gøy å være med på tur, men han er jo bare en vanlig katt, så av og til synes han det best å kunne ligge i sekken og sove, forteller eier Aina Stormo til Dagbladet.

I tillegg til å gå på ski, driver Jesperpus også sin egen blogg på Hamar Arbeiderblads nettsider, med litt hjelp fra matmor.

Stormo forteller til Dagbladet at det administrative hittil har gått fint, men at det ble lite søvn på familien i natt.

- Jeg tok meg fri fra jobb for å prøve å få stilt opp på alle henvendelsene. Det er jo veldig hyggelig, for folk er så positive, sier hun.

Det er over to år siden hun opprettet Facebook-siden til Jesperpus. Før jul fikk hun en forespørsel fra Hamar Arbeiderblad, som gjerne ville at hun skulle skrive for dem.

- Jeg skjønner jo egentlig ikke hva som er så interessant, men det er jo en glede i hverdagen. Det er mange privatpersoner som synes det er gøy å følge ham. Folk som for eksempel ikke kan ha katt selv av ulike årsaker, sier Aina Stormo.

Utenlandske medier lurer ifølge Stormo fælt på hva Jesperpus selv synes om all oppmerksomheten.

- Vi flirer jo bare av det. Han er fornøyd så lenge han får mus, han.