Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helen (77) og Olga (75) drepte hjemløse for penger

- Dere er de verste av de verste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 77 år gamle Helen Golay og hennes to år yngre venninne, Olga Rutterschmidt, ble i går funnet skyldige i å ha drept hjemløse menn for å innkassere livsforsikringene deres.

Til sammen hadde de to eldre damene svindlet til seg 2,8 millioner dollar, eller om lag 14 millioner kroner, gjennom drapene på de intetanende hjemløse, melder nyhetsbyrået AP.

- Dere er de verste av de verste, sa assisterende statsadvokat Bobby Grace i Los Angeles om kvinnene, i sin avsluttende prosedyre.

Kjørte ihjel hjemløse

Kvinnene, som benevnes som «the black widows», rekrutterte ofrene sine blant Hollywoods hjemløse. De utga seg for å ville hjelpe hjemløse menn, men planla hele tiden å drepe dem for å kunne innkassere forsikringspengene, ifølge tiltalen.

De to eldre damene ga de hjemløse ofrene leiligheter å bo i, mat og penger. Samtidig tok de ut livsforsikringspoliser på dem, for så senere å dope dem ned, ta dem med ut og kjøre over dem med bil i tomme bortgjemte bakgater.

Kvinnene drepte Paul Vados (73) i 1999, og Kenneth McDavid (59) i 2005, og innkasserte til sammen 14 millioner kroner fra forsikringsselskapene på de to dødsfallene.

Helen Golay ble funnet skyldig i å ha planlagt og utført drapene, mens Olga Rutterschmidt ble funnet skyldig i medvirkning og planlegging. Golay risikerer livstid i fengsel, uten mulighet for løslatelse, mens Rutterschmidt kan få mellom 25 år og livstid i fengsel.

DØDBRINGENDE SAMARITANER: Paul Vados (73) og Kenneth McDavid (59) trodde de skulle få bosted og penger fra Olga og Helen. I stedet ble de dopet ned og overkjørt med bil i øde bakgater. Foto: AP/SCANPIX
DØDBRINGENDE SAMARITANER: Paul Vados (73) og Kenneth McDavid (59) trodde de skulle få bosted og penger fra Olga og Helen. I stedet ble de dopet ned og overkjørt med bil i øde bakgater. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Håpet på sykdom

Begge dødsfallene så ut som vanlige påkjørsler med ukjent gjerningsmann (hit and run), frem til en politimann koblet de to dødsfallene til hverandre sent i 2005. En etterforsker beskrev en sak der to kvinner hadde tatt ut en stor livsforsikring på Kenneth McDavid, mens en annen politimann husket at han hadde jobbet med en liknende sak, da Paul Vados ble drept i 1999.

Kvinnene hevdet i retten at de ikke hadde planlagt drapene. De vedgikk at de hadde tatt ut livsforsikringer på de hjemløse i håp om at de skulle dø av sykdom eller andre årsaker, men hevdet at de aldri planla å drepe dem for å innkassere pengene.

Retten festet imidlertid liten lit til dsse påstandene, da livsforsikringene som var tatt ut kun gjaldt brå død og ulykker, og ikke sykdom eller naturlige årsaker.

Stakk i siste liten

Kvinnene vendte seg mot hverandre i løpet av rettssaken. Juryen fikk se et skjult videoopptak av kvinnene, tatt i arresten. Rutterschmidt kjeftet der på Golay fordi hun hadde tegnet 23 livsforsikringer på hjemløse menn.

- Det er din feil. Du kan ikke ha så mange livsforsikringer. Du ble grådig. Det er problemet, sa 75-åringen til sin to år eldre venninne.

Det var ingen vitner til drapene. Men politiet har funnet et av ofrenes DNA under bilen til Rutterschmidt. I tillegg ble bilen hennes hentet nær drapsstedet, av en taubil en time etter drapet, mens Golays medlemskort ble brukt til å bestille taubilen.

Et av hovedvitnene i saken var en hjemløs 48-åring som fortalte at han ble lovet et sted å bo og penger av de to. Han valgte imidlertid å forlate kvinnene, etter at de ville at han skulle oppgi personinformasjon og signere ulike dokumenter.

<B>HOVEDKVINNE: </B>Olga Golay (77) har lurt hjemløse menn i Hollywood til å tegne livsforsikring, for så å drepe dem og innkassere forsikringspengene.
<B>MEDSKYLDIG: </B>Olga Rutterschmidt (75) hjalp venninnen Helen med gjennomføringen av drapene og svindelen.
<B>MORDVÅPENET: </B>Politiet har funnet et av ofrenes DNA under bilen til Rutterschmidt. I tillegg ble bilen hennes hentet nær drapsstedet av en taubil, en time etter drapet, mens Golays medlemskort ble brukt til å bestille taubilen.
VENDTE SEG MOT HVERANDRE: Kvinnene ble uvenner i løpet av rettssaken. Juryen fikk se et skjult videoopptak av kvinnene, tatt i arresten, hvor de kranglet om skyld og grådighet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media