Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Helen Clark kan bli første kvinnelige FN-topp: - Jeg er pragmatisk, effektiv og en god leder

Helen Clark fra New Zealand ønsker å bli den første kvinnelige generalsekretæren i FN.

HETT FN-NAVN:  Norgesvennen Helen Clark fra New Zealand håper å ta over roret etter Ban ki-Moon som FNs generalsekretær. Hun nevnes stadig som en av favorittene, og har vært ni år statsminister og hatt en mengde lederjobber. Denne uka var hun i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HETT FN-NAVN: Norgesvennen Helen Clark fra New Zealand håper å ta over roret etter Ban ki-Moon som FNs generalsekretær. Hun nevnes stadig som en av favorittene, og har vært ni år statsminister og hatt en mengde lederjobber. Denne uka var hun i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Denne uka var Helen Clark, sjef for UNDP og eks-statsminister fra New Zealand, i Oslo for å hedre næringslivsledere som tar sosialt ansvar for en bedre verden. Den 66-årige kvinnen, som ser på seg sjøl som en gammel norgesvenn, nevnes gjerne som en mulig arvtaker etter Ban ki-Moon.- Jeg er nå inne i mitt åttende år som sjef for UNDP, og ser jo på hva som kommer etter. Jeg er kandidat til generalsekretær-jobben, og synes jo at det er på tide at det blir en kvinne, sier hun og ler.

Verdens mest umulige jobb

Å være FNs generalsekretær anses gjerne for verdens mest umulige jobb, men er også en av verdens viktigste. Sjøl sa Clark nylig at «jobben er å gi stemme til de sju milliarder mennesker som ser til FN for hjelp eller støtte».

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?