Helen står overfor et umulig valg da bilen begynner å brenne midt i løveparken

- Hvorfor kunne det ikke skjedd ved flamingoene eller kamelene?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvis bilen du sitter i begynner å brenne, er ditt første instinkt sannsynligvis å komme deg ut derifra.

Men for britiske Helen Clements var ikke valget like enkelt. Bilen hennes begynte nemlig å brenne midt i løveparken i Longleat Safari Park i engelske Wiltshire på langfredag.

Dermed stod hun overfor et forferdelig dilemma: Enten bli værende i den brennende bilen, eller løpe utenfor og bli fritt vilt for løvene.

Se video øverst i saken!

- Skremmende Clements hadde med seg sine to små barn, da bilen deres plutselig begynte å ryke. Hun la seg på hornet i et forsøk på å varsle de ansatte i parken.

- Det var veldig mange på besøk i løveparken denne dagen, så da vi var der måtte vi hele tiden stoppe og starte, stoppe og starte, noe som gjorde at bilen ble overopphetet. Snart begynte det å komme røyk, sier hun til Sky News.

De tre i bilen begynte etter hvert å føle på desperasjonen, og Clements forteller at både hun og et av barna forsøkte å komme seg ut av den brennende bilen, men at dyrepasserne ga dem beskjed om å bli.

- Du sitter fast og kan ikke kontrollere situasjonen eller gjøre noe med det. Det var skremmende, forteller Clements til ABC News.

Ble reddet Heldigvis fikk parkens ansatte klarert området og reddet den lille familien ut av bilen.

Markedsdirektør i Longleat Safari Park, Alex Lloyd, forteller at det alltid er ansatte som følger med både på dyra og på de besøkende i parken:

- Det vi har trent på fungerte slik det skulle. En av de ansatte holdt seg nærme løvene, som gjorde at en annen kunne komme seg fram til bilen og redde familien ut, sier han til ABC News.

Clements innrømmer at den dramatiske hendelsen satte en støkk i både henne og barna, men allerede nå er hun likevel klar til å spøke om det hele:

- Hvorfor kunne det ikke skjedd ved flamingoene eller kamelene? Nei, det måtte jo skje blant løvene.