Helen Thomas (92) er død

Var korrespondent i Det hvite hus fra John F. Kennedys tid og helt til nåværende president Barack Obama tok over.

VETERAN: Her er Helen Thomas (t.v.) med Richard Nixon og Douglas Cornell i Washington den 30. september 1971. Foto: AP Photo/File/NTB Scanpix
VETERAN: Her er Helen Thomas (t.v.) med Richard Nixon og Douglas Cornell i Washington den 30. september 1971. Foto: AP Photo/File/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helen Thomas døde etter lang tids sykdom, sier Susan Hahn i journalistlaget i Washington, The Gridiron Club and Foundation.

I 49 år Hun var korrespondent i Det hvite hus i hele 49 år og skrev for United Press International og Hearst.

Blant kolleger ble hun kjent for å være rett på sak med presidentene, men etter hvert i en slik grad at noen mente hun gikk for langt.

I juni 2010 trakk hun seg som kommentarskribent i Hearst. Det skyldtes et opptak hvor hun uttalte seg om konflikten mellom israelerne og palestinerne og blant annet sa at Israel burde komme seg «til helvete ut av Palestina».

I 2003 gjorde hun seg bemerket med en kommentar om at daværende president George W. Bush var «den verste presidenten noensinne».

Gikk foran Også Obama ble avkrevd svar.

- Når skal du komme deg ut av Afghanistan? Hvorfor fortsetter vi å drepe og dø der? Hva er den virkelige unnskyldningen? spurte Thomas.

Thomas ble også kjent som en som gikk foran blant kvinnelige journalister. I 1993 ble hun den første kvinnelige presidenten i Gridiron Club. Hun var også leder for korrespondentlaget i Det hvite hus.

(NTB)