Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helerisaken mot Frp-politiker Henning Holstad henlagt

Fire år etter han ble varetektsfengslet, har statsadvokaten besluttet å ikke ta ut tiltale. Nå hamrer han løs mot politiet.

HENLAGT: Straffesaken mot Frp-politiker og forretningsmann Henning Holstad er henlagt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
HENLAGT: Straffesaken mot Frp-politiker og forretningsmann Henning Holstad er henlagt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffesaken mot Frp-politikeren og forretningsmannen Henning Holstad (67) er henlagt.

Holstad var sammen med straffedømte Imran Saber (40) siktet for grovt heleri av sju millioner kroner i perioden 2005 til i dag. Han har helte tida nektet straffskyld.

Det er nesten fire år siden han ble pågrepet. Statsadvokaten har nå besluttet å henlegge saken framfor å ta ut tiltale. Det bekrefter hans advokat Ellen Holager Andenæs overfor Dagbladet.

- Vi fikk beskjed i dag. Det er meget gledelig for ham. Det er forferdelig lang tid å ha beskyldninger hengende over hodet på. Det er på høy tid at den ble avgjort, sier Andenæs.

Langer ut mot politiet

Holstad selv, som beskriver at han har satt livet på vent de siste fire åra, er både forbannet og lettet.

- Jeg synes det er forferdelig at dette har tatt fire år. Det er grusomt. Det har aldri vært noe bevis og finnes ikke noe bevis, siktelsen er bare basert på løse påstander. Det er forferdelig og uforståelig at politiet har brukt flere millioner på å etterforske denne saken. De burde hatt andre ting å gjøre, sier Henning Holstad til Dagbladet, og legger til:

- Jeg gleder meg over at det er henlagt, men har en sur bismak at det har tatt fire år med dette tullballet her. Det har gått utover familien og alt. Jeg var utestengt fra å ha noen verv i politiske sammenhenger som jeg hadde i 25 år før dette.

Dagbladet har mandag vært i kontakt med leder for påtaleseksjonen i Oslo politidistrikt, Audun Kristiansen. Han kunne ikke kommentere henleggelsen, og viser videre til politiinspektør Vegard Ommedal, som har følgende kommentar til saken:

- Vi er enig i at saken har blitt gammel. Dette skyldes i all hovedsak de mange rettslige prosessene som har versert knyttet til blant annet det beslaglagte datamaterialet

- Kommer ikke til å være taus

Da politiet hadde brukt to år på etterforskningen leverte Holstad sarkastisk kake til Oslo politidistrikt.

- Jeg har hamret løs på dem i fire år, og ikke sittet stille. Jeg har forsøkt å få dem til å se realitetene, sier han.

Henning Holstad har vært aktiv politiker i Frp i en årrekke. Han hadde ikke sentrale verv de siste åra før han ble pågrepet, men var fra 2011 femte varamedlem i Oslo bystyre. Tidligere var han gruppeleder for Frp i Oslo bystyre. Før det var han aktiv Frp-politikere i over 25 år, og det skal ha vært Holstad som vervet Siv Jensen til partiet i 1988.

- Hva skjer nå?

- Nå må jeg først la det synke inn litt og få tilbake mitt eget liv. Jeg kommer ikke til å være taus. Jeg har sterke meninger om hva dette burde føre til av granskinger og gjennomgang, sier han.

- Carl I. Hagen mente at «nå er Holstads politiske karriere over.» Jeg er ikke sikker på det. Vi får se på det, sier Holstad til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!