LØSLATES I DAG: Henning Holstad løslates fra varetekt i dag, men politiet anker rettens beslutning om å løslate ham til Høyesterett. Dersom de gir politiet medhold i at det er bevisforspillelsesfare, blir han pågrepet igjen, varsler politiet. Holstad nekter straffskyld etter helerisiktelsen.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
LØSLATES I DAG: Henning Holstad løslates fra varetekt i dag, men politiet anker rettens beslutning om å løslate ham til Høyesterett. Dersom de gir politiet medhold i at det er bevisforspillelsesfare, blir han pågrepet igjen, varsler politiet. Holstad nekter straffskyld etter helerisiktelsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .Vis mer

Helerisiktede Henning Holstad løslates i dag, men kan bli pågrepet igjen

Politiet løslater, men anker til Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helerisiktede Henning Holstad skal løslates fra varetekt, har Borgarting lagmannsrett bestemt, melder Nettavisen.

- Vi har fått medhold i vår anke og det synes vi er bra, sier advokat Tom H. Glosimot som forsvarer Holstad, til Dagbladet.

Politiadvokat Asmund Riegels ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet sier til Dagbladet at de vil løslate ham i dag, men varsler samtidig at de anker rettens vurdering.

- Retten er enig med oss i at det er skjellig grunn til mistanke. Vi registrerer og er ikke enig i at det ikke er bevisforspillelsesfare i saken. Derfor anker vi løslatelsesbeslutningen til Høyesterett. Dersom vi får medhold der vil han pågripes på ny, sier Riegels til Dagbladet.

Borgarting lagmannsrett mener, ifølge advokat Glosimot, at det ikke er fare for at Holstad vil forspille bevis. Politiet mener det motsatte.

- Det er gjort en stor mengde beslag i denne saken, men politiet er forhindret i å gjennomgå beslaget fordi det er begjært at beslaget inneholder taushetsbelagt informasjon. Dette skal Oslo tingrett ta stilling til senere i uka. Før avgjørelsen derfra kan ikke politiet se på beslaget. Vi mener det er fare for at siktede skal påvirke vitner eller beslag dersom han går fri. Dette er ingen optimal situasjon, sier Riegels til Dagbladet.

Han mener situasjonen er spesiell.

- Det er sjelden vi opplever dette, sier politiadvokaten.

Holstad er siktet for grovt heleri av sju millioner kroner sammen med straffedømte Imran Saber. Begge nekter straffskyld.