Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helerisiktet politiker nekter å snakke med politiet

Mener han kan bryte taushetsplikten i avhør.

NEKTER AVHØR: Politikeren ønsker ikke å la seg avhøre av politiet. I går ble han pågrepet og siktet for heleri av sju millioner kroner i perioden 2005 til i dag. Han er siktet sammen med straffedømte Imran Saber (37). Her tar politiet beslag i kunstsamlinga til Saber fra en toppleilighet på Sinsen i Oslo.
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NEKTER AVHØR: Politikeren ønsker ikke å la seg avhøre av politiet. I går ble han pågrepet og siktet for heleri av sju millioner kroner i perioden 2005 til i dag. Han er siktet sammen med straffedømte Imran Saber (37). Her tar politiet beslag i kunstsamlinga til Saber fra en toppleilighet på Sinsen i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politikeren som er siktet for grovt heleri av sju millioner kroner i tidsperioden fra 2005 til i dag, ønsker ikke å forklare seg for politiet.

Det bekrefter hans forsvarer, advokat Tom H. Glosimot overfor Dagbladet.

- Han velger å benytte seg av sin rett til å ikke forklare seg for politiet. Det gjør han etter råd fra sin advokat. Jeg mener han kan bryte taushetsplikten dersom han forklarer seg, sier Glosimot til Dagbladet.

Politikeren, som også er en kjent forretningsmann, ble pågrepet samtidig som straffedømte Imran Saber (37) i går.

Nekter straffskyld Politikeren nekter straffskyld, ifølge sin forsvarer.

- Politikeren sier han er uskyldig og han nekter straffskyld, sier Glosimot.

Også medsiktede Saber nekter straffskyld etter helerisiktelsen.

Etter det Dagbladet erfarer undersøker politiet nå blant annet om det har gått penger fra Saber til politikerenes forretninger uten at dette framgår av offisielle dokumenter.

Dagbladet kjenner til at Saber fra 2007 til 2009 var offisielt registrert som ansatt i forretningsmannens viktigste selskap. I deler av den aktuell perioden sonet Saber en dom i Bastøy fengsel, men var trolig på såkalt frigang der han var i land i Oslo på dagtid innenfor visse vilkår.

Så seint som i 2012 skal 37-åringen også ha blitt oppført som ansatt i en annen av politikerens bedrifter. Det er uklart om dette mulige arbeidsforholdet har opphørt, men etter det Dagbladet erfarer skal Saber ha hatt et ansettelsesforhold med politikeren i hele perioden siktelsen gjelder.

- God støttespiller Politiet mistenker nå at penger fra Saber eller hans kriminelle kontakter kan ha blitt hvitvasket gjennom forretningsvirksomheten poltikeren kontrollerte og at han skal ha fått penger tilbake i form av lønn, etter det Dagbladet erfarer.

I forbindelse med selve arbeidsforholdet for seks år siden skulle politikeren også ha vitnet i saken der Saber allerede var heleritiltalt.

- Politikeren har vært arbeidsgiver og en god støttespiller som min klient, slik vi ser det, sier Sabers forsvarer, advokat Øystein Storrvik til Dagbladet.

Vurderer varetektsfengsling Politiadvokat Asmund Riegels i Oslo-politiet sier de vurderer om de skal fremstille en eller begge de siktede for varetektsfengsling.

- Jeg kan bekrefte at en av de siktede benytter seg av retten til å ikke forklare seg. Det må vi forholde oss til og det er hans fulle rett og ingen ukjent problemstilling for oss. Vår oppgave er å sikre bevisene på best mulig måte og vi vil vurdere varetektsfengsling som et virkemiddel for å oppnå dette. Vi bruker tiden så godt vi kan, sier Riegels til Dagbladet.

Han sier politiet ikke har noe oppfatning av grunnlaget for at politikeren ikke ønsker å forklare seg. Han kommenterer heller ikke hva slags relasjon de siktede har eller deres bakgrunn. Om tidsspennet i siktelsen som gjelder perioden 2005 til i dag sier politiadvokaten at siktelsen er formulert vid og relativt generell fra starten av etterforskningen.

- Så blir jobben vår å avdekke og presisere dette tidsrommet, sier Riegels.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media