I RETTEN: Oslo-politikeren som tirsdag ble pågrepet sammen med heleritiltalte Imran Saber (37), ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Her ser du forsvarer Tom Henning Glosimot (venstre) og aktor Asmund Riegels. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I RETTEN: Oslo-politikeren som tirsdag ble pågrepet sammen med heleritiltalte Imran Saber (37), ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Her ser du forsvarer Tom Henning Glosimot (venstre) og aktor Asmund Riegels. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Helerisiktet politiker nektet å gå inn i rettssalen før pressen hadde forlatt rommet

Siktet i helerisak med «Skrue».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politikeren som er pågrepet og siktet for heleri i samme sak som Imran Saber ble kl. 13 i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Politikeren ønsket ikke å gå inn i salen før retten hadde behandlet spørsmålet om åpne dører, noe retten godtok. 

Siktedes forsvarer Tom H. Glosimot ba om lukkede dører, men fikk ikke medhold i dette av retten. Politikeren måtte derfor kalles inn i salen igjen, med pressen til stedet. Han erkjenner ikke straffskyld, og ønsker å bli løslatt.

Før retten ble satt opplyste forsvareren at politiet hadde begjært fire ukers varetekt.

Politiadvokat Asmund Riegels opplyste i går til Dagbladet at de ønsker å fengsle politikeren fordi de mener det er bevisforspillelsesfare.

- Han har ikke forklart seg, og vi har ikke fått tilgang til beslagene vi har gjort. Derfor mener vi det er nødvendig å varetektsfengsle ham for å sikre at vi kan gå gjennom bevisene mens han sitter under vår kontroll, slik at vi om nødvendig kan sikre avhør av andre vitner og eventuelt gjøre nye beslag eller ransakinger, sier Riegels.

Politikeren påroper seg taushetsplikt, og nekter å forklare seg til politiet
fordi han mener han har hatt en medhjelperrolle for forsvareren til Saber.

Advokat Per Danielsen, som er medforsvarer for Saber sammen med Øystein Storrvik, bekrefter overfor Dagbladet at politikeren har hjulpet ham.

Imran Saber ble løslatt onsdag.