- GODTAR FENGLING:  Forsvarer Nils Christian Nordhus sier han klient godtar fengsling etter at han har fått beskjed om at han er sjekket ut av Cappelen-saken.  Foto:  Håkon Eikesdal
- GODTAR FENGLING: Forsvarer Nils Christian Nordhus sier han klient godtar fengsling etter at han har fått beskjed om at han er sjekket ut av Cappelen-saken. Foto: Håkon EikesdalVis mer

- Helerisiktet travhesteier sjekket ut av Cappelen-saken

Etterforskningen overført til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 35-åringen som ble siktet for heleri etter at han leverte 930 000 kroner til hasjsiktede Gjermund Cappelen på Lysaker rett før jul, ble i dag varetektsfengslet i fire nye uker.

Det skulle egentlig være et vanlig rettsmøte, men det endte som såkalt kontorforretning, etter at 35-åringen godtok forlenget fengsling.

- Han godtar forlenget fengsling fordi han har fått beskjed om at han er sjekket ut av Cappelen-saken. Etterforskningen er overført fra Asker og Bærum til Oslo-politiet, sier mannens forsvarer Nils Christian Nordhus til Dagbladet.

Politiet i Asker og Bærum etterforsker et narkotikanettverk knyttet til Bærums-mannen Gjermund Cappelen.

Erkjenner heleri
35-åringen erkjenner ifølge sin forsvarer at han møtte Cappelen 19. desember.

- Han erkjenner pengeoverleveringen, sier Nordhus.

35-åringen er tidligere dømt for narkotikaforbrytelser og heleri, og har også gjengtilknytning. Har omtalt seg selv som profesjonell gambler.

Bare timer etter møtet ble Gjermund Cappelen pågrepet. I forbindelse med etterforskningen av narkotikanettverket, dukket det opp informasjon som fikk politiet i Asker og Bærum til å kontakte spesialenheten for politisaker, som kobles inn når det er mistanke om at politifolk kan ha begått lovbrudd.

I avhør med spesialenheten hevder Cappelen at han i rundt 20 år har ledet en liga som har smuglet tonnevis med hasj til Norge.

Polititopp Erik Jensen medvirket ifølge Cappelen til smuglingen og fikk betalt for dette. Jensen benekter dette på det sterkeste.

Etterforsker narkonettverk Det som er utenfor enhver tvil, er at Cappelen via sitt nettverk har distribuert store mengder narkotika og omsatt hasj for store summer.

I tillegg til Cappelen har politiet pågrepet og siktet seks personer som skulle være tilknyttet nettverket, den 35-år gamle travhesteieren inkludert.

Også en annen av disse, en 62 år gammel mann, ble i dag varetektsfengslet i fire nye uker siktet for grov narkotikakriminalitet.

- Han stiller seg uforstående til siktelsen, sier 62-åringens forsvarer Ida Andenæs.

NARKOSIKTET:  Gjermund Cappelen hevder at hans nettverk smuglet mange tonn hasj til Norge. 
Foto: Privat
NARKOSIKTET: Gjermund Cappelen hevder at hans nettverk smuglet mange tonn hasj til Norge. Foto: Privat Vis mer