Helerne fikk kalde føtter

De tre mennene som ranet Munch-museet for «Skrik» og «Madonna» fikk ikke levert kunstverkene til oppdragsgiverne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helerne skal angivelig ikke ha tatt sjansen på å overta maleriene fordi de ikke var fornøyd med måten kuppet ble gjennomført på. Dette kombinert med den voldsomme oppmerksomheten ranet fikk både i norske og internasjonale medier, skal ha gitt oppdragsgiverne kalde føtter, ifølge Dagbladets kilder.


Politiet sitter også med informasjon om at de verdifulle maleriene ikke er omsatt.

Ikke omsatt

Dagbladet har tidligere skrevet at en norsk finansmann hadde bestilt kunstkuppet gjennom kjente norske kriminelle. Finansmannen, som har kontakter til Oslos kriminelle miljø, skal ha handlet på vegne av en styrtrik utenlandsk kjøper med base i Midtøsten, som fra tid til annen besøker Norge.

Ransmennene skulle angivelig få en halv million norske kroner for hvert bilde de fikk med seg fra Munch-museet søndag 22. august.

Politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at etterforskningen tyder på at ingen har klart å omsette kunstskattene.

- Jeg kan bare konstatere at vi ikke har sett noe til bildene. Alt tyder også på at de ikke er i et omsetningssystem, og at ingen har klart å omsette bildene, sier Nordgaren.

Bildene er skadd
Både politiet og Munch-museet er bekymret for at bildene kan ha blitt ødelagt, både på grunn av kulde og feil fuktighet på stedet hvor de midlertidig er oppbevart.

Oslo-politiet holder fortsatt kortene tett inn til brystet, men de har gjennomført razziaer i bekjentskapskretsen til en mann som har status som mistenkt.

 TOK «SKRIK»:  To ranere tok seg inn i Munch-museet 22. august. Utenfor ventet ytterligere en raner i en bil. Fortsatt er ingen siktet for kunstkuppet. Foto: Politiet
TOK «SKRIK»: To ranere tok seg inn i Munch-museet 22. august. Utenfor ventet ytterligere en raner i en bil. Fortsatt er ingen siktet for kunstkuppet. Foto: Politiet Vis mer

Fortsatt er ingen siktet for ranet, men politiet har minst tre mistenkte.

Foreløpig er det ikke aktuelt med dusør.