ULOVLIG BRUK: Her i et naust i Gargogeahcci i Vestertana har Helga Pedersen og mannen lånt ut dette naustet ulovlig, ifølge assisterende rådmann i Tana kommune, Kjell Nilssen. Foto: Hans Arne Vedlog.
ULOVLIG BRUK: Her i et naust i Gargogeahcci i Vestertana har Helga Pedersen og mannen lånt ut dette naustet ulovlig, ifølge assisterende rådmann i Tana kommune, Kjell Nilssen. Foto: Hans Arne Vedlog.Vis mer

Helga låner ut dette naustet ulovlig

Både i vinter og i sommer har det bodd folk ulovlig i Helga Pedersen naust i Vestertana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TANA/OSLO (Dagbladet): Helt øverst i fjorden i Vestertana ligger Gargogeahcci. På et av flere naust på en av Helga Pedersens eiendommer bekrefter Helga Pedersen at det har bodd kanskje så mange som tre personer i løpet av det siste året.
Det er i strid med loven.

Dette sier Tana kommune til Dagbladet om at noen har overnattet eller brukt naustet som fritidsbolig.

- Dette naustet er ikke godkjent som fritidsbolig. Vi har skrevet til de tidligere eierne og gjort dem oppmerksom på at det ikke er godkjent som fritidsbolig, sier assisterende rådmann i Tana kommune Kjell Nilssen til Dagbladet.

- Er det lov å la noen overnatte der?

- Det kan ikke brukes til utleie. Ifølge loven er det ikke godkjent for varig opphold. Det gjelder også overnatting.

Overfor Dagbladet bekrefter Helga Pedersen at hun har lånt ut dette naustet.

- Vi har ikke leid ut naustet. Vi har to til tre ganger lånt det ut til bekjente som kan sove der Det var en som bodde der i vinter, jeg tror det er snakk om et par uker. Det var også en som lånte det i sommer. Det er også mulig at min bror bodde der i to-tre netter i sommer, sier Pedersen til Dagbladet.